10 obiceiuri nesănătoase care ne deteriorează părul. Par inofensive, dar au efecte negative


În dorința noastră pentru un păr frumos, facem adesea lucruri care dăunează părului. 


Cu toții visăm la un păr sănătos și strălucitor, dar uneori anumite obiceiuri pot deteriora aspectul și sănătatea acestuia fără să ne dăm seama. 

Degradarea părului este un proces natural. Felul în care o tratăm, însă, face diferența dintre o podoapă capilară ternă și lipsită de strălucire, elasticitate și vitalitate și un păr neted, mătăsos și strălucitor.

Există două tipuri de cauze ale degradării părului:

  1. cele pe care le putem controla, așa cum sunt rutina de îngrijire a părului, obiceiurile privind tratamentele chimice și de coafat la temperaturi înalte; 
  2. și cele asupra cărora nu avem nicio putere, cum ar fi factorii de mediu precum umiditatea, temperaturile sau poluarea.

Iată zece dintre aceste obiceiuri comune pe care ar trebui să le eviți pentru a-ți menține părul sănătos și plin de viață. Specialiștii El Studio recomandă să renunțăm la obiceiurile nocive, dacă se regăsesc în rutina noastră:

1. Utilizarea excesivă a căldurii:

Folosirea frecventă a uscătorului de păr, a plăcii pentru îndreptat sau a ondulatorului poate deteriora firele de păr. Încearcă să reduci expunerea la căldură și să folosești produse de protecție termică atunci când utilizezi aceste instrumente.

2.Spălarea frecventă a părului:

Șamponarea excesivă poate îndepărta uleiurile naturale ale scalpului, lăsând părul uscat și fragil. Încearcă să te speli pe cap de două-trei ori pe săptămână sau să ajustezi frecvența în funcție de nevoile specifice ale părului tău.

3.Folosirea șamponului greșit:

Utilizarea unui produs de curățare  nepotrivit pentru tipul tău de păr poate agrava problemele acestuia și poate afecta sănătatea scalpului. Alege produsele potrivite pentru textura și nevoile tale.

4. Pieptănatul agresiv:

Peria sau pieptenele nepotrivit pot deteriora firul de păr, ducând la ruperea și căderea acestuia. Optează pentru un pieptene cu dinți rari sau un perie cu peri moi pentru a-ți proteja părul.

5. Legarea strânsă a părului:

Cozi de cal, împletituri strânse sau folosirea elasticelor prea strâmte pot cauza deteriorarea firului de păr și chiar subțierea acestuia pe termen lung.

6.Excesul de produse pentru styling:

Folosirea excesivă a gelurilor, spumelor sau a altor produse de styling poate îngrășa părul deoarece blochează porii scalpului, împiedicând creșterea sănătoasă a firului de păr.

7. Expunerea prelungită la soare:

In sezonul cald, soarele afectează părul, uscându-l și deteriorându-l în mod similar cu pielea. Folosește produse de protecție solară pentru păr sau poartă șepci sau eșarfe pentru a te proteja de razele directe ale soarelui.

8. Dieta necorespunzătoare:

O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru sănătatea părului. Lipsa anumitor nutrienți precum proteinele, vitaminele și mineralele, poate duce la fragilitatea și lipsa strălucirii părului.

9. Stresul excesiv:

Stresul cronic poate afecta sănătatea generală a corpului, inclusiv a părului. Găsește modalități de a gestiona stresul pentru a menține sănătatea părului.

10. Neglijarea tăierii periodice:

Tunderea regulată a vârfurilor ajută la menținerea unui aspect sănătos și previne despicarea acestora. 

Adoptarea unor practici sănătoase și evitarea acestor obiceiuri nocive pot face o diferență semnificativă în sănătatea și aspectul părului tău. Este important să acorzi atenție nevoilor sale specifice și să îți ajustezi rutina în consecință pentru a-i menține frumusețea și sănătatea.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies