Tu știi cât timp pierzi pe an fără să faci nimic?


Cu siguranță ați avut de multe ori senzația că zilele sunt prea lungi atunci când nu investiți acel timp în activități sau prea scurte pentru tot ceea ce aveți de făcut. 


Potrivit unui studiu britanic prezentat de Express.com, petrecem în medie 26 de zile pe an fără să facem nimic. Principalii vinovați sunt acele momente cotidiene în care nu suntem conștienți că ne pierdem timpul.

Ore intregi pierdute la locul de munca

Printre aceste activități se numără vorbitul la telefon, privitul la televizor, statul la coadă la supermarket, statul în picioare în mijloacele de transport în comun sau chiar așteptarea în timp ce prepararăm o ceașcă de ceai sau de cafea. Acest studiu a chestionat peste 2.000 de adulți și a constatat că majoritatea petrec zilnic o oră și 43 de minute așteptând în mijloacele de transport în comun sau răspunzând la apeluri telefonice.

Un alt moment în care avem tendința de a pierde timpul este la locul de muncă. De fapt, dactilografierea, corectarea greșelilor de scriere poate dura până la 20 de minute pe zi, ceea ce anual ajunge să fie o cantitate uriașă de timp pierdut. În plus, în timpul vieții noastre, pierdem mai mult de două săptămâni încercând să ne amintim parolele, introducându-le greșit și cerând una nouă.

Există mii de sarcini zilnice care ne irosesc timpul. Poate că nu pare mult în fiecare zi, dar când începem să adunăm toate aceste ore, ne dăm seama că am fi putut să ne folosim mai bine timpul. Desigur, ar trebui să ne relaxăm din când în când și să luăm o pauză de la rutina zilnică pentru a fi mai productivi, deoarece ne reflectăm și ne organizăm inconștient mintea.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies