Regula celor 10.000 de pași nu mai este valabilă. Cât trebuie să mergi zilnic, potrivit experților Harvard 


Exercițiile fizice constante sunt esențiale pentru sănătate. Pentru persoanele de toate vârstele, mersul pe jos în fiecare zi este o modalitate de a face exerciții fizice și de a fi activi. 


Mersul pe jos 10.000 de pași pe zi a fost, timp de decenii, o regulă indispensabilă pentru prelungirea timpului și a calității vieții. Cel puțin așa se recomanda înainte de apariția unor studii medicale care să testeze metoda, care, potrivit cercetătorilor, a apărut în urma unei campanii de marketing.

Lindsay Bottoms de la Universitatea din Hertfordshire, expert în fiziologia exercițiilor fizice și sănătate, a declarat pentru Infobae că "obiectivul de 10.000 de pași pe zi pare să fi apărut de la un pedometru cu nume comercial vândut în 1965 de Yamasa Clock în Japonia".

Dispozitivul, numit "Manpo-kei", era un aparat de măsurare a 10.000 de pași care a devenit popular în secolul trecut. Astăzi, nimeni nu-și mai amintește de reclamă, dar ideea de a face acel număr de pași este încă vie și sănătoasă.

Cu toate acestea, un grup de oameni de știință de la Harvard a constatat că această regulă este depășită. Deși mersul zilnic pe jos ajută la îmbunătățirea calității vieții, nu este necesar să se ajungă la 10.000 de pași. Persoanele cu vârsta sub 65 de ani pot face 8.000 de pași pe zi și pot obține aceleași beneficii.

De fapt, pentru a evita patologiile grave, sunt necesari doar 4.400 de pași pe zi pentru a evita patologiile grave. Adulții cu vârsta de peste 65 de ani pot avea mai multe complicații atunci când merg pe distanțe lungi. Pentru această categorie de vârstă, se recomandă să meargă până la 7.000 de pași pe zi, ținând cont de situația de sănătate a fiecărei persoane.

Cât de mult ar trebui să meargă o persoană obișnuită?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, adulții cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani "ar trebui să se angajeze într-o activitate fizică aerobică moderată timp de cel puțin 150-300 de minute" pe săptămână.

Acest timp poate fi împărțit în 30 de minute de exerciții fizice, cinci zile pe săptămână. Pentru a fi considerată activitate fizică moderată, mersul pe jos trebuie să fie consistent. De asemenea, ar trebui să fie combinată cu o activitate fizică aerobică intensă timp de cel puțin 75-150 de minute.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum pot fi evitate bolile cardiovasculare la menopauză. Când ar trebui început...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 6 octombrie 2024
De ce se umflă picioarele și ce legătură are asta cu imunitatea scăzută. Regula...
Ce trebuie să-i dați de mâncare unui copil cu diaree. Dieta clasică și-a dovedit...
Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce...
Ce s-a întâmplat cu un copil care mânca o pungă de chipsuri zilnic. Mecanismul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies