Potrivit celor mai recente studii, mișcarea ne îmbunătățește sănătatea ficatului gras, iar anumite exerciții fizice cum ar fi mersul pe jos, joggingul, yoga, tai chi, exercițiile aerobice și antrenamentul de forță, sunt benefice în tratamentul depresiei.
Sportul „vindecă” ficatul gras
Exercițiile aerobice îmbunătățesc starea ficatului gras, cea mai frecventă boală hepatică din lume, de care suferă astăzi unul din trei adulți.
Chiar dacă nu slăbim, făcând sport reducem acumularea de grăsime în ficat. Exercițiile fizice aerobice au efecte benefice ajutănd la metabolizarea grăsimilor. Pacienților cu steatoză hepatică li se recomandă cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată sau 75 de minute pe săptămână la intensitate viguroasă.
Chiar și cei care au o greutate normală pot avea, de fapt, un ficat gras din cauza unor alegeri alimentare incorecte, iar exercițiul fizic este, prin urmare, esențial. În plus, o activitate viguroasă reduce, de asemenea, severitatea bolii și riscul de mortalitate din toate cauzele, cardiovasculare, hepatice și oncologice, care este mai mare la adulții cu steatoză.
Mișcarea îmbunătățește starea de bine
Conform unui nou studiu publicat în Jurnalul Medical Britanic, simple activități fizice pot să trateze depresia la fel de eficient ca terapia.
Este crucial să transformăm activitatea fizică într-o experiență plăcută pentru a o integra mai ușor în rutina zilnică.
Rezultatele cercetării susțin că este indicat să includem activitățile fizice în tratarea depresiei, alături de alte metode de intervenție, precum terapia și tratamentele medicamentoase.
Implicarea într-un grup de fitness, luarea unui antrenor sau plimbarea cu o persoană dragă pot sprijini continuarea activității fizice.
Foto Imago