Persoanele au participat la studiul KAPO – Sănătate pe Ghete și au fost monitorizate de medici în toată această perioadă. Specialiștii au constatat nu doar că participanții au dat jos kilogramele în plus și că și-au remodelat silueta, dar au reușit să amelioreze și chiar să elimine anumite probleme de sănătate.
Studiul a fost inițiat de Kinga Sebestyen și de trei medici: Conf.univ.dr. Ligia Olivia Burtă, medic primar medicină de laborator, Lect.univ Dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie.
Sutele de persoane au urmat antrenamente Kangoo Jumps de trei ori pe săptămână, în orașele unde s-a derulat studiul. În prezent, în timpul pandemiei, clasele se derulează și în varianta online.
“Au fost persoane cu vârsta între 10 și 60 de ani care au fost selectate in studiul KAPO – Sănătate pe Ghete. Multe dintre ele au fost diagnosticate la început cu diverse probleme de sănătate, de la obezitate până la afecțiuni ale coloanei vertebrale, ori au suferit operații la spate sau la genunchi. Am adaptat exercițiile pe ghete rebound pentru fiecare participant, am creat un regim alimentar flexibil, ușor de urmărit, iar rezultatele nu au întârziat să apară.
Am constatat schimbări radicale la nivelul diametrului taliei, al coapselor, pulpelor, genunchilor. Nivelul de colesterol a scăzut, nivelul glicemiei s-a stabilizat.
Participantii au respirația mult mai bună, au căpătat o rezistență mai mare la efort, dorm mai bine și unii dintre ei ne-au declarat că nu mai sforaie. Avem, spre exemplu un medic cu un singur plămân, care ne-a declarat că a început să dea mai mult randament la serviciu, să aibă mai multă putere și o rezistență mai mare la efort. Toti participanții ne-au spus că, de când vin la antrenamente, au căpătat o stare generală de bine, sunt mai optimiști, mai sociabili, se bucura mai mult de viață”, declară Kinga Sebestyen.
Interesant este și că vârsta metabolică a acestora a scăzut între 3 și 21 de ani.
„Vârsta metabolică este o formă de cuantificare a sănătății, un calcul bazat pe rata metabolismului bazal. Dacă vârsta „oficială” este doar o marcă în calendar, vârsta metabolică este cea care arată dacă există o problemă în corp. Dacă vârsta metabolică este mai mică decât normalul, înseamnă că ai un corp sănătos și puternic. La polul opus, dacă este prea mare, este timpul să ai mai multă grijă de sănătate.
După vârsta metabolică, puteți afla dacă unele procese chimice din organism au loc la parametri normali. Partea bună este că vârsta metabolică poate fi reversibilă, spre deosebire de cea convențională, deoarece depinde de nivelul de activitate desfășurat zilnic și de obiceiurile nutriționale, nu doar de moștenirea genetică.
Dacă îți scade vârsta metabolică, aceasta va deveni vizibilă în timp, iar vârsta ta biologică nu va mai fi evidentă”, adaugă Kinga Sebestyen.
Cele mai simple metode pentru a atinge o vârstă metabolică ideală sunt:
• Efort fizic regulat, ideal sport de 3-5 ori pe săptămână. Efortul fizic crește eficiența metabolismului și îmbunătățește toate funcțiile importante ale organismului, în timp ce te ajută să arăți excelent.
• Nutriție corectă, bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, precum legume și fructe proaspete. Proteinele trebuie să provină din surse de calitate, precum păsări de curte sau pește, lactate, leguminoase etc.
• Adoptarea tehnicilor de relaxare care reduc nivelul general de stres, care poate avea un impact negativ puternic asupra metabolismului și nivelului hormonal
• Vârsta metabolică este cea care ne spune dacă suntem sau nu pe calea cea bună în ceea ce privește stilul de viață. Dacă vârsta ta metabolică este prea mare, nu trebuie să te descurajezi, ci trebuie să faci totul pentru ca timpul să-ți întoarcă spatele”, declară Kinga Sebestyen, cea care a făcut Kangoo Jumps un fenoment internațional.
Studiul KAPO – Sănătate pe Ghete este în plină desfășurare în mai multe orașe din România, dar și internațional, participanții urmând online sesiunile ghidate de Kinga Sebestyen, în grupuri private pe Facebook. Perioada de înscrieri este în continuare valabilă.
Kinga Sebestyen este instructor de Kangoo Jumps, distribuitor de ghete Kangoo Jumps în România și alte țări europene și Master Trainer internațional. A lansat programe unice de slăbit și de revenire în formă, precum Fat Burning by Kinga, programul de slabit pe ghete cu exerciții de rebound și tonifiere, prezent acum în numeroase săli de sport din România, și este inventatorul conceptului de Kangoo Jumps Presenter, oferind diplome de certificare a acestei profesii, scriind și un manual în acest sens.
Vezi și: Când facem bine, #NeFacemBine. Adi Nartea, exerciţii fizice în subsolul blocului