Ce este Hot Yoga și cum reduce simptomele depresive și anxioase? Celebritățile sunt îndrăgostite de această practică


Yoga este, în esență, o disciplină bazată pe atingerea armoniei dintre minte și corp. 


La ședințele de yoga se pune accentul pe forța corpului, pe flexibilitate și pe tehnici de respirație care să îmbunătățească atât starea emoțională, cât și pe cea fizică. Numeroase studii confirmă faptul că practicarea yoga poate contribui la descreșterea secreției de cortizol, principalul hormon al stresului. Astfel, reducerea stresului și a anxietății și o sănătate fizică și psihică mai bună se numără printre efectele pe care yoga le are asupra organismului. 

Yoga poate ajuta depresia și anxietatea prin reducerea inflamației și a stresului, precum și prin oferirea beneficiilor exercițiilor fizice.

Ce e Hot Yoga

Bikram Yoga sau Hot Yoga se execută la o temperatură controlată de 40,5 grade Celsius și impune executarea unei serii de 26 de poziții. Potrivit celor mai recente studii, 60% din cei care fac Hot Yoga înregistrează scăderi de 50% a simptomelor depresive.

Hot Yoga este un stil de yoga practicat la temperaturi ridicate de 40,5°C potrivit euronews.com.

Orele regulate de Bikram Yoga reprezintă o opțiune de tratament eficientă care poate duce la remisia pacienților depresivi. Încălzirea corpului și transpirația, în cadrul ședințelor de Hot Yoga, stimulează eliberarea de substanțe chimice precum dopamina, reducând astfel anxietatea și depresia.

Celebritățile de la Hollywood sunt îndrăgostite de această practică și au inclus-o în rutina zilnică. Meghan Markle, Gwyneth Paltrow și Jennifer Aniston practică acest tip de tratament.

Cum s-a desfășurat cercetarea și care au fost concluziile

La studiul realizat la Harvard Medical School au participat 80 de adulți cu depresie moderată până la severă, care au fost împărțiți în două grupuri. Jumătate au participat la sesiuni de 90 de minute de yoga fierbinte de două ori pe săptămână, în timp ce celuilalt grup i s-a spus că vor fi trecuți pe o listă de așteptare și nu au primit niciun tratament.

După opt săptămâni, 44% dintre cei care au participat la orele de yoga au înregistrat o îmbunătățire atât de rapidă a simptomelor încât nu mai erau clasificați ca fiind deprimați, comparativ cu doar 6% din grupul de control. Simptomele depresive au fost reduse chiar și în cazul celor care au participat la sesiunile de yoga fierbinte doar o dată pe săptămână, potrivit cercetării publicate în Journal of Clinical Psychiatry.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies