Vaccinul anti-COVID adaptat oferă o protecţie îmbunătăţită comparativ cu cel iniţial. În România ajunge la finalul lunii


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că la finalul lunii noiembrie vor sosi în ţară primele doze de vaccin anti-COVID-19 adaptat la variantele Omicron BA4 şi BA5. Rafila a anunțat că se va vaccina cu doza a patra împotriva acestei boli.


În țara noastră, vaccinarea anti-COVID-19 se va face la medicii de familie şi în centrele de vaccinare deschise în multe spitale din România.

Vaccinurile anti-COVID-19 actualizate oferă o protecţie sporită

Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, vaccinurile COVID-19 actualizate oferă o protecţie sporită împotriva noilor variante de coronavirus în cazul persoanelor care au primit anterior până la patru doze din variantele mai vechi de vaccin.

Vaccinurile actualizate de la Pfizer-BioNTech şi Moderna oferă o protecţie îmbunătăţită comparativ cu cele iniţiale.

De la introducerea lor în septembrie, dozele booster (de rapel), care includ atât tulpinile iniţiale de coronavirus, cât şi variantele Omicron BA.4/5, au oferit un beneficiu sporit adulţilor de 18-49 de ani comparativ cu persoanele cu vârste mai înaintate.

Autorii studiului atrag atenția că rezultatele nu pot fi generalizate în cazul tulpinilor viitoare de coronavirus, în contextul în care variantele dominante continuă să sufere modificări.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

MBS, preparatul culinar ideal într-o zi de iarnă. De ce este atât de bună combinația...
De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies