Principalul simptom care confirmă infectarea cu tulpina Omicron. Apare când dormi


Cum îți dai seama că ești infectat cu Omicron?, este întrebarea de pe buzele tuturor. Varianta nouă a virusului SARS-COV2, Omicron, a stârnit îngrijorare la nivel mondial din cauza posibilității unei transmisibilități sporite.


De aceea, oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege comportamentul lui Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente.

Potrivit OMS, Omicron, noua variantă COVID-19, reprezintă un risc global "foarte ridicat". Nouă tulpină provoacă simptome COVID-19 mai puţin severe, în comparaţie cu primele variante ale virusului. Omicron se comportă destul de diferit în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus. 

Totuși, s-a descoperit un simptom comun la toate persoanele infectate cu tulpina Omicron, care apare în timpul somnului. Și anume: transpirațiile nocturne.

Medicii din Africa de Sud, acolo unde s-a detectat pentru prima dată varianta Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie, au descoperit că pacienții cu noua tulpină au avut transpirații nocturne în timpul somnului.

De asemenea, nasul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim atenţi.

5 simptome specifice OMICRON

- transpirații nocturne

- durere în gât

- dureri musculare

- oboseală extremă

- tuse uscată

Bolnavii de Omicron n-au experimentat o scădere a nivelului de oxigen din sânge. Varianta Omicron are foarte multe mutații și acest lucru produce mare îngrijorare. Primele rapoarte arată că Omicron are o transmisibilitate mai mare și s-ar putea să afecteze sistemul imun, care a fost deja imunizat prin vaccinare sau o trecere anterioară prin boală.

Ultimele date arată că varianta Omicron este incredibil de contagioasă, iar experţii se aşteaptă la un val de infectări după sărbători. Are o rată de dublare la două zile, aproape de două ori mai mare decât Delta.

Cel mai important, vaccinarea apără de formele severe de COVID şi de deces chiar şi în cazul noii variante, chiar dacă imunitatea este mai mică.

Un studiu de amploare din Africa de Sud arată că două doze de vaccin Pfizer asigură o protecție de 70% împotriva spitalizării. 33% e protecția împotriva infectării cu Omicron. Trebuie însă dublată de mască şi de celelalte măsuri de protecţie.

Foto shutterstock.com
 

vezi emisiunile doctor de bine

Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies