De la 1 iulie, vaccinarea anti-COVID se va face doar la medicii de familie. Vouchere de 100 lei pentru cei care se inoculează


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu anunţă că pe data de 1 iulie va intra în vigoare noua politică de imunizare împotriva COVID-19, şi anume vaccinarea doar la medicii de familie.


"Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip "campanie" împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie", precizează Andrei Baciu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii recomandă în continuare vaccinarea drept cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2, pe care o consideră extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc.

Cei care se vor vaccina vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei

Totodată, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare vor beneficia de bonuri de masă în valoare totală de 100 lei. Aceste bonuri vor fi distribuie, ca și până acum, de centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, ambulatoriile de specialitate sau autoritățile publice locale.

Perioada aprilie-septembrie 2022 reprezintă o etapă de tranziție în care spitalele au obligația de a lua toate măsurile necesare astfel încât activitatea medicală să revină la un nivel cât mai apropiat de anii anteriori pandemiei, inclusiv prin creșterea ponderii cazurilor tratate în regim de spitalizare de zi și în ambulatoriul de specialitate”, a transmis, de asemenea, Ministerul Sănătății.

Cu toate acestea, spitalele și centrele medicale specializate vor continua să ofere servicii medicale și medicamente pentru tratarea persoanelor bolnave de Covid în cadrul centrelor organizate, unde pacienții vor beneficia de servicii medicale în regim de spitalizare de zi. Monitorizarea stării de sănătate a persoanelor care au avut un rezultat pozitiv la testul efectuat pentru detecția coronavirusului se va realiza însă de către medicii de familie.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cum pot fi evitate bolile cardiovasculare la menopauză. Când ar trebui început...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 6 octombrie 2024
De ce se umflă picioarele și ce legătură are asta cu imunitatea scăzută. Regula...
Ce trebuie să-i dați de mâncare unui copil cu diaree. Dieta clasică și-a dovedit...
Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce...
Ce s-a întâmplat cu un copil care mânca o pungă de chipsuri zilnic. Mecanismul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies