Crește numărul de cazuri COVID, dar specialiștii recomandă oamenilor să mai amâne vaccinarea


Crește numărul de cazuri COVID în mai multe țări europene, iar actualele variante de virus care circulă par a fi mai contagioase.


Medicii spun că noua variantă de coronavirus este extrem de contagioasă, însă simptomele sunt mult mai uşoare, în majoritatea cazurilor sunt asemănătoare unei răceli obişnuite. Pacienţii care vin la medic se plâng de nas înfundat, febră, oboseală şi tuse. Începerea anului școlar va aduce un nou val de îmbolnăviri COVID.

Specialiștii lucrează la un nou vaccin anticovid

Epidemiologii din cadrul Autorității Americane a Medicamentelor au recomandat ca următorul vaccin anti-Covid să vizeze varianta Omicron XBB1.5. În acest moment, Pfizer, Moderna și Novavax lucrează la actualizarea vaccinului. 

Se estimează că noile doze actualizare vor fi disponibile începând cu mijlocul lunii septembrie, de aceea experții sugerează amânarea revaccinării cu câteva săptămâni.

Specialiștii garantează că noul vaccin va fi mai bine adaptat la variantele care circulă în prezent. Anticorpii se diminuează în timp, iar protecția este cea mai ridicată în primele trei luni după o infecție sau o vaccinare.Dacă ați avut recent Covid, experții sugerează să așteptați câteva luni înainte de a a face vaccinul. Anticorpii dumneavoastră sunt deja crescuți din cauza infecției, astfel că vaccinul nu vă va oferi beneficii suplimentare .

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies