ADHD Adult, programul de diagnostic și tratament pentru adulții ce suferă de tulburarea ADHD


Clinica Albion Medical din București, lansează ADHD Adult - program de diagnostic și tratament pentru adulții ce suferă de tulburarea ADHD, manifestată fie prin deficit de atenție, fie prin hiperactivitate sau combinat.


Deși la peste 50% dintre persoanele ce suferă de ADHD în copilărie, simptomatologia continuă să se manifeste și la vârstă adultă, abia în ultimii ani în țările dezvoltate s-a înregistrat creșterea interesului pentru această patologie. În prezent, este acceptat faptul că acest gen de pacienți pot fi ajutați să își înțeleagă diagnosticul și să funcționeze mai bine în urma consilierii și tratamentului medicamentos, atunci când este necesar.

În România ADHD este considerată o patologie de nișă. Incidența relativ redusă se datorează însă subdiagnosticării acestei tulburări.

Un procent mare de copii cu ADHD dezvoltă mecanisme de coping și, în timp, simptomatologia regresează foarte mult. 50-60% dintre ei însă, pot prezenta în continuare simptome, o parte necesitând medicație pentru a funcționa optim. Nu de puține ori însă, diagnosticul este pus târziu, în penitenciar sau instituții similare. Conform studiilor din Suedia, între 10-40% dintre deținuți au deja sau sunt diagnosticați cu ADHD.

Performanțele școlare scăzute, dificultățile de adaptare, impulsivitatea și hiperactivitatea pot fi factori de risc în alegerea unui stil de viață nesănătos sau chiar periculos ce favorizează apartenența la găști, apariția sarcinii la adolescente, a bolilor cu trasmitere sexuală, abuzul de substanțe și chiar probleme cu justiția. Pe de altă parte, o altă categorie ce a dezvoltat anumite mecanisme de coping pe parcursul vieții, poate avea probleme de performanța la locul de muncă, probleme în familie din cauza uitării, greșelilor recurente, situații ce nu de puține ori, pot duce la burnout.

Prin diagnosticarea și tratarea tulburării ADHD la adult, starea pacientului se poate ameliora semnificativ, ajungând să ducă o viață normală.

Clinica Albion Medical din București a lansat un program de diagnosticare și tratare a ADHD la adulți, ce cuprinde servicii medicale specifice pentru asigurarea funcționării optime a pacienților ce suferă de această patologie. (www.albionmedical.ro/adhd-adult/)

Stabilirea diagnosticului ADHD implică un proces complex ce include: un interviu cu medicul psihiatru, o evaluare psihologică cu aplicarea de teste specifice și o consultație de control la medicul psihiatru pentru interpretarea coroborata a rezultatelor testelor.

Tratamentul ADHD este farmacologic și psihoterapeutic. Acesta poate include ședințe suplimentare de consiliere și psihoterapie pentru ADHD Adult.

Sursă foto: Shutterstock
 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies