Remedii naturale pentru a calma corzile vocale inflamate


 
Sunteți expus în aer liber sau vă folosiți vocea în mod excesiv? La un moment dat, gâtul poate deveni iritat și puteți avea chiar dificultăți de înghițire din această cauză! Așadar, dacă te confrunți cu o astfel de situație, îți prezentăm câteva remedii naturale care pot ameliora inflamația corzilor vocale. 


Înainte de a aprofunda subiectul, este important să explicăm câteva aspecte legate de motivul pentru care corzile vocale se inflamează. Aceasta începe de obicei ca o infecție virală și dispare în câteva zile, dar uneori poate dura și mai mult.

Printre simptome se numără răgușeala, durerea la vorbire, dificultatea de a înghiți alimentele, senzația de umflătură în gât. Deși este adevărat că există nenumărate produse pe piață care ajută la combaterea inflamației corzilor vocale, există și modalități de a le calma în mod natural.

Suc de ceapă

Pentru acest remediu veți avea nevoie doar de 2 cepe, 1 borcan de sticlă, 4 linguri de miere și apă. Taie ceapa în bucăți mici, apoi, puneți-le într-un borcan de sticlă și adaugă apa până când ceapa este acoperită. 

Următorul pas este să adăugați mierea și să o dizolvați. Asigurați-vă că acoperiți bine borcanul și puneți-l în frigider. A doua zi, bea trei linguri de suc de ceapă și vei vedea rezultate foarte bune.

Oțet de cidru de mere

Mulți cunosc proprietățile oțetului de mere și cât de eficient este pentru curățenia casei, însă puțini știu că este un remediu excelent pentru a calma inflamația corzilor vocale.

Pentru acest remediu, vă sfătuim să beți 2 linguri de oțet de mere amestecat cu 1 lingură de miere și apă de două ori pe zi. De asemenea, puteți face gargară în loc să o beți.

Ghimbir

Ghimbirul este, de asemenea, foarte recomandat pentru calmarea inflamațiilor corzilor vocale. Procedura este rapidă, simplă și foarte eficientă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de ghimbir proaspăt ras la o cană de apă fiartă și să o lași la infuzat timp de 10 minute. Vă recomandăm să o beți de 3 ori pe zi.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies