Nicoleta Luciu, diagnosticată cu o boală care sperie femeile. A descoperit-o în urmă cu câteva luni


Nicoleta Luciu rămâne pentru multe femei un etalon de frumusețe, chiar dacă nu mai este atât de vizibilă cum era odată. Frumoasa brunetă a decis să se dedice mai mult familiei sale minunate și să apară mai rar în lumina reflectoarelor, însă ține în continuare la aspectul său fizic. Iar acum o problemă cu care se confruntă tot mai multe femei îi dă și ei bătăi de cap. 


Nicoleta Luciu a fost diagnosticată cu alopecie, o boală care sperie reprezentantele sexului frumos. Aceasta duce la pierderea părului pe anumite zone ale scalpului și se poate extinde dacă nu se intervine la timp cu tratamente care să stimuleze regenerarea foliculilor și să prevină agravarea afecțiunii.

Mamă a patru copii, Nicoleta Luciu s-a stabilit la Miercurea Ciuc împreună cu soțul ei, dar acum vine des la București pentru a-și vizita sora și pentru a urma o serie de tratamente menite să țină în frâu alopecia.

Mulți au auzit de această afecțiune sau măcar de faptul că ea poate pune probleme și femeilor abia anul acesta, în contextul scandalului de la Oscar, dintre Will Smith și Chris Rock, pornit de la o glumă nesărată a acestuia din urmă referitoare la Jada Pinkett Smith și tunsoarea sa „periuță”.

De ce apare alopecia la femei

Alopecia este o afecțiune dermatologică a foliculilor piloți și puțini știau că afectează și femeile. Ea este, însă, tot mai des întâlnită, chiar dacă nu ajunge să aibă forme atât de grave precum este chelia la bărbați. Netratată, ea poate conduce la pierderea părului pe zone tot mai extinse. 

Alopecia este asociată cu factori ereditari, dar și cu modificări hormonale ce apar odată cu vârsta sau cu sarcina, dar și cu anumite boli sau cu unele tratamente. Stresul, expunerea repetată la substanțe chimice, bolile imune sunt factori care favorizează instalarea alopeciei; totodată, aceasta poate fi determinată de medicamente menite să trateze boli de inimă, depresia, tulburări hormonale sau alte afecțiuni.

Când a observat că părul a început să îi cadă alarmant de mult, Nicoleta Luciu nu a stat pe gânduri și a început rapid un tratament. Ea le-a mărturisit fanilor săi pe rețelele de socializare că suferă de alopecie și că a decis să înceapă de urgență un tratament destul de costisitor, pentru a-și proteja podoaba capilară. Prețul ridicat al ședințelor de terapie, cuprins între 1000 și 2000 de euro, este, însă, compensat de efectele rapide pe care le-a observat. Nicoleta Luciu le-a mărturisit fanilor că, în urma tratamentelor săptămânale volumul părului său s-a dublat în cele 8 luni de când i-a fost pus diagnosticul.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies