Metoda descoperită de cercetători pentru a evita reinfectarea cu coronavirus după boală


Oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă pentru a întări sistemul imunitar după infecţia cu coronavirus. Aceasta strategie ar ajuta persoanele care au avut COVID-19 să nu se mai reinfecteze. Astfel, cercetătorii vorbesc despre o nouă armă care ar putea proteja pacienţii. 


Studiul a fost realizat de Universitatea de Stat din Milano și Universitatea Sacco alături de mai multe instituții americane.

Cercetătorii spun că este vorba despre o proteină care ar putea regla sistemul imunitar al pacienţilor, care se pot infecta chiar şi la câteva luni după ce au trecut prin boală. Cauza ar fi o disfuncţie imunitară de lungă durată cauzată de COVID-19. 

În cadrul studiului oamenii de ştiinţă au analizat un medicament ce ar putea corecta aceste modificări şi ar putea restabili răspunsul imunitar pentru a proteja pacienții de riscul de reinfectare cu SARS-CoV-2.

„Acest studiu relevă faptul că alterările sistemului imunitar observate în timpul COVID-19 nu se limitează doar la faza acută a bolii, ci pot persista timp de luni de zile după recuperare, la fel ca simptomele care caracterizează long COVID, compromițând capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la agenții patogeni externi și expunând pacienții la noi infecții”, a declarat Paolo Fiorina, profesor de endocrinologie, director la Universitatea Sacco.

Ce au descoperit cercetătorii 

„Am descoperit că anticorpul monoclonal care blochează proteina PD-1, ale cărei niveluri sunt crescute în timpul și după infecție, reduce alterările imunitare observate.După tratamentul cu anticorpul monoclonal, celulele imunitare au prezentat o capacitate crescută de răspuns imunitar împotriva SARS-CoV-2”.

De asemenea, Stefano Rusconi, directorul Unității de Boli Infecțioase de la spitalul Legnano, și Massimo Galli, fost profesor de boli infecțioase la Universitatea de Stat din Milano, a confirmat datele acestui studiu şi spune că există „posibilitatea de a reduce acest risc prin restabilirea unui răspuns normal împotriva virusului reprezintă o nouă armă potențială pentru protejarea sănătății pacienților și combaterea răspândirii acestei teribile epidemii".

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Palpitațiile nu sunt neapărat determinate de afecțiunea inimii. Analizele care...
Paradoxul colagenului din produsele cosmetice. Hidratează pielea, dar nu e reținut...
Declinul mușchilor începe de la 30 de ani. Ce se poate face pentru menținerea optimă...
O pauză de 12-16 ore între mese ajută organismul să ardă grăsimea. Efectele...
Importanța dinților pentru aspectul tânăr al feței. Cum influențează resorbția...
Auzul slăbit poate fi cauzat de polipi. Importanța operației în rândul copiilor

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies