Legătura surprinzătoare dintre coșmaruri și boli. Ce au descoperit oamenii de știință 


Coșmarurile provoacă adesea sentimente de teamă, angoasă sau anxietate. Dar aceste manifestări onirice pot duce, de asemenea, la tristețe, furie, confuzie, frustrare și vinovăție, potrivit unui studiu din 2014.


Acest lucru nu este surprinzător dacă luăm în considerare faptul că lipsa de ajutor, agresivitatea, accidentele, moartea sau conflictele personale sunt temele care se repetă cel mai des în vise. 

Acestea apar de obicei în timpul perioadei de somn în care intervalele REM sunt prelungite în mijlocul somnului. Uneori sunt declanșate de evenimente traumatice, alteori de stresul vieții de zi cu zi sau ca efect secundar al medicamentelor.

Pe de altă parte, apariția frecventă a unor vise și coșmaruri dureroase poate indica probleme grave de sănătate.

Pierderea auzului și epilepsia pot fi semne timpurii ale acestei afecțiuni neurodegenerative cronice caracterizate prin simptome motorii, cum ar fi tremurăturile sau instabilitatea posturală.

La fel și visele urâte, după cum a constatat un studiu realizat de Universitatea din Birmingham. Potrivit autorilor studiului, adulții în vârstă care au frecvent coșmaruri sau vise urâte au de două ori mai multe șanse de a fi diagnosticați cu boala Parkinson.

"Deși trebuie să efectuăm mai multe cercetări în acest domeniu, identificarea semnificației coșmarurilor și a viselor urâte poate indica faptul că persoanele care se confruntă cu schimbări în visele lor la bătrânețe - fără niciun factor declanșator evident - ar trebui să solicite sfaturi medicale", a declarat atunci autorul principal, Dr. Abidemi Otaiku.

 

 

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies