Este periculos să dormi cu litiera pisicilor în dormitor? La ce riscuri te poți expune 


Schimbarea litierei pisicii este probabil unul dintre cele mai mari dezavantaje ale traiului cu acest minunat animal de companie. Litiera pisicii trebuie așezată într-un loc ventilat din casă, pentru a nu ne afecta sănătatea, spun specialiștii.


În caz contrar, nu numai că vă expuneți la mirosul intens de urină de pisică, dar felina dvs. sau chiar dvs. riscați anumite boli sau probleme de sănătate. Așadar, investiți într-o litieră de calitate, păstrați-o curată și schimbați-o atunci când este necesar.

Pisicile sunt animale foarte curate și igienice. Prin urmare, dacă litiera nu este în stare bună, este posibil să nu o mai folosească și să apeleze la alte zone din casă pentru a-și "face nevoile". Pentru a menține curată litiera, aceasta trebuie curățată în fiecare zi. 

De asemenea, cel puțin o dată pe săptămână, goliți complet litiera. Spălați-o cu apă și săpun pentru a îndepărta resturile și umpleți-o cu din nou. Nu doar nasul tău va aprecia efortul depus. Lipsa de curățenie vă poate afecta și sănătatea dumneavoastră și a animalului dumneavoastră de companie.

Dacă nu veți putea să urmați o rutină de curățenie frecventă, nu ar trebui să plasați litiera în dormitor, în birou sau în orice altă cameră în care petreceți prea mult timp. Amoniacul care se eliberează din urina pisicii și care se acumulează atunci când cutia este murdară poate fi toxic. Supraexpunerea poate provoca simptome ușoare la oameni, cum ar fi dureri de cap și greață. 

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies