De ce tremură ochiul? Semne că organismul tău cere ajutor


 
Cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o dată să simți că unul dintre ochi îți tremură. În acel moment simți contracția și nu te mai poți opri. Acesta poate fi un semn că organismul tău are nevoie urgentă de ceva, iar în rândurile următoare îți vom detalia care ar fi cauzele care duc la această problemă. 


Potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, spasmele pleoapelor apar atunci când una sau ambele pleoape se contractă sau se închid brusc, iar aceste mișcări sunt involuntare. Există mai multe tipuri de spasme ale pleoapelor, dintre care cele mai frecvente sunt spasmul pleoapelor, blefarospasmul esențial și spasmul hemifacial.

"Dacă spasmul persistă pentru o perioadă lungă de timp sau este însoțit de alte simptome, este recomandat să consultați un oftalmolog pentru un control pentru a vă asigura că nu se întâmplă nimic altceva", a declarat Stephanie Erwin, optometrist la Institutul Cole Eye al Clinicii Cleveland, pentru The New York Times.

De asemenea, Erwin a precizat că doar o singură pleoapă este afectată în același timp, deoarece contracția își are originea în mușchiul din jurul ochiului, și nu în nervul care controlează reflexul de clipire, care trimite același mesaj la ambii ochi simultan.

Expertul avertizează că, dacă această contracție se extinde și la alți mușchi ai feței sau dacă vedem că ambii ochi se contractă în același timp, ar putea fi o problemă gravă, iar alte semne ale unei probleme de sănătate care însoțesc această contracție ar putea fi căderea pleoapei sau înroșirea ochiului.

Cu toate acestea, dacă doar o singură pleoapă se mișcă, este aproape întotdeauna un caz benign de "miokimie palpebrală".

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este periculos consumul excesiv de antibiotice. Medic: „Mulți pacienți vin...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 10 decembrie 2023
Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne...
De nu este bine să bem apă, suc sau alcool în timpul mesei. Explicațiile medicilor
Stresul de la școală și presiunea socială afectează sistemul osos al copilului....
Controlul senzației de foame. Tratamentul pentru lupta cu kilogramele în plus

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies