Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când bei bere în fiecare zi


Se vorbește mult despre consecințele alcoolului asupra organismului, însă este important să ne amintim că tot ce este în exces este rău și poate avea repercusiuni grave asupra sănătății noastre.


Berea poate fi o băutură sănătoasă, este nutritivă deoarece conține vitaminele B, acid folic, minerale precum calciu și magneziu, fibre și antioxidanți, însă, atunci când se abuzează de ea, poate avea consecințe grave.

Berea este una dintre cele mai populare băuturi din lume și, cu toate că unele cercetări au evidențiat faptul că consumul acesteia are beneficii legate de creșterea densității osoase, o mai bună sănătate intestinală, reducerea riscului de pietre la rinichi și un nivel mai bun al lipidelor, consumul de alcool și, mai ales, abuzul de alcool, poate avea un impact negativ asupra sănătății care poate duce chiar la boli cronice și chiar la moarte prematură.ată ce se întâmplă cu organismul tău când bei bere în fiecare zi 

Probleme digestive

Alcoolul se descompune în stomac, ceea ce favorizează o creștere a sucurilor digestive, precum și iritarea colonului și a intestinului subțire, unde se descompune și se absoarbe în continuare, și afectează viteza cu care se deplasează alimentele, ceea ce poate duce la dureri abdominale, balonare și chiar diaree.

Potrivit studiilor, cantitățile mari de alcool pot provoca inflamații intestinale și probleme la nivelul tractului gastrointestinal și al ficatului, precum și alterarea negativă a bacteriilor intestinale, ceea ce ne face mai vulnerabili la bolile legate de alcool.

Probleme de somn

Berea și alte tipuri de alcool te pot relaxa și te pot face să ai impresia că dormi liniștit, însă intoxicația cu alcool îți poate afecta sănătatea creierului pe termen lung.

Un studiu a comparat calitatea somnului participanților care au consumat alcool și a constatat că persoanele care beau puțin alcool au înregistrat o scădere de 9,3% a calității somnului, deoarece atunci când consumați alcool, ficatul începe să lucreze la metabolizare, ceea ce duce la un somn neregulat.

Împiedică procesul de pierdere în greutate

Organismul nostru nu are capacitatea de a stoca alcoolul, deoarece îl recunoaște ca fiind o toxină, astfel încât ficatul îl folosește cu prioritate ca energie, deoarece dorește să scape rapid de această toxină, astfel încât arderea grăsimilor trece pe locul doi, deoarece prioritară este eliminarea alcoolului.

Treaba ficatului este să filtreze sângele care circulă și să distrugă substanțele toxice, inclusiv alcoolul. Ficatul poate face față unei anumite cantități de alcool, dar, pe măsură ce o persoană continuă să bea, acesta poate deveni stresat până la punctul de a provoca daune permanente.

Crește riscul de boli cronice

Deși unele cercetări au indicat că un consum moderat de alcool poate îmbunătăți sănătatea inimii, un studiu publicat în The American Journal of Medicine a concluzionat că unii experți ar fi supraestimat beneficiile consumului de alcool, în special de vin, prin faptul că nu au luat în considerare alți factori, cum ar fi genetica, stilul de viață și alte asocieri socio-economice legate de vin. 

Consumul excesiv de alcool poate crește riscul de hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și chiar cardiomiopatie, o afecțiune care afectează mușchiul cardiac.

 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies