Ce s-a întâmplat cu ochiul lui Katy Perry? Boli care pot provoca închiderea pleoapelor


Cântăreței Katy Perry i s-a închis pleoapa dreaptă în timpul unui concert și nu a mai putut să o deschidă timp de câteva secunde. Ea nu a explicat cauza, dar ar putea fi vorba de un blefarospasm sau de contracții musculare cauzate de stres. Este mult mai puțin probabil să fie paralizie facială.


Katy Perry și-a lăsat fanii îngrijorați după ce a suferit o problemă la ochiul drept în timpul unui concert. Pe rețelele de socializare a circulat un videoclip în care se vede cum pleoapa dreaptă a cântăreței se închide și încearcă să o deschidă, dar apoi se închide din nou. 

Artista nu a făcut public ce are. S-a speculat că ar putea fi vorba de o paralizie facială sau chiar de un accident vascular cerebral, deși este mai probabil să fie vorba de un blefarospasm, un termen folosit pentru spasmele musculare ale pleoapelor.

Unii fani și-au amintit că, în urmă cu câțiva ani, artista a explicat că are un "wonk eye", adică un ochi deviat, deși nici aceasta nu pare să fie cauza unui spasm al pleoapelor.

Katy Perry ar putea suferi de blefarospasm

Potrivit Institutului Național de Oftalmologie, blefarospasmul este o contracție a mușchilor pleoapelor care nu poate fi controlată. De obicei, începe cu mici spasme musculare care apar din când în când, dar, în timp, contracțiile pot apărea mai frecvent și pot face ca ochiul să se închidă complet.

Aceasta apare atunci când zona creierului care controlează mușchii pleoapelor nu funcționează corect. Aceasta poate fi ereditară, iar femeile cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani sunt cele mai expuse riscului, notează Institutul Național de Oftalmologie.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies