Ce este sindromul Tourette, de care suferă Lewis Capaldi: criza din timpul unui spectacol l-a forțat să își suspende turneul


Artistul britanic Lewis Capaldi a anunțat marți că va lua o pauză de la turnee "pentru moment", după ce sindromul Tourette de care suferă i-a creat probleme în urmă cu câteva zile pe scenă, la finalul concertului său de la Festivalul Glastonbury.


Cântărețul și compozitorul scoțian, în vârstă de 26 de ani, a cântat sâmbătă la uriașul eveniment muzical din Somerset (Anglia), având dificultăți vizibile în a cânta și a-și termina lista de piese, ceea ce l-a obligat să ceară ajutorul publicului.

Chiar înainte de concertul de la Glastonbury, Capaldi își luase deja o pauză de trei săptămâni de la activitățile sale muzicale din motive de sănătate.

Capaldi, care are 26 de concerte în întreaga lume până în octombrie anul viitor, a recunoscut că încă "învață să se adapteze la impactul bolii Tourette".

Capaldi, care a debutat în 2018 cu celebrul single Someone You Loved, a început să sufere de anxietate, la scurt timp după ce a devenit celebru.

În septembrie 2022, după ce a dezvoltat ticuri nervoase, el a dezvăluit că a fost diagnosticat cu sindromul Tourette.

Care este sindromul Tourette care îl afectează pe Lewis Capaldi?

Potrivit Mayo Clinic, sindromul Tourette este o tulburare caracterizată prin mișcări repetitive sau sunete nedorite (ticuri) care nu sunt ușor de controlat.

De exemplu, persoana afectată poate să clipească în mod repetat, să ridice din umeri sau să emită sunete ciudate sau cuvinte jignitoare. Deși sindromul nu poate fi vindecat, acesta poate fi tratat.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies