Ce este sindromul Tourette, de care suferă Lewis Capaldi: criza din timpul unui spectacol l-a forțat să își suspende turneul


Artistul britanic Lewis Capaldi a anunțat marți că va lua o pauză de la turnee "pentru moment", după ce sindromul Tourette de care suferă i-a creat probleme în urmă cu câteva zile pe scenă, la finalul concertului său de la Festivalul Glastonbury.


Cântărețul și compozitorul scoțian, în vârstă de 26 de ani, a cântat sâmbătă la uriașul eveniment muzical din Somerset (Anglia), având dificultăți vizibile în a cânta și a-și termina lista de piese, ceea ce l-a obligat să ceară ajutorul publicului.

Chiar înainte de concertul de la Glastonbury, Capaldi își luase deja o pauză de trei săptămâni de la activitățile sale muzicale din motive de sănătate.

Capaldi, care are 26 de concerte în întreaga lume până în octombrie anul viitor, a recunoscut că încă "învață să se adapteze la impactul bolii Tourette".

Capaldi, care a debutat în 2018 cu celebrul single Someone You Loved, a început să sufere de anxietate, la scurt timp după ce a devenit celebru.

În septembrie 2022, după ce a dezvoltat ticuri nervoase, el a dezvăluit că a fost diagnosticat cu sindromul Tourette.

Care este sindromul Tourette care îl afectează pe Lewis Capaldi?

Potrivit Mayo Clinic, sindromul Tourette este o tulburare caracterizată prin mișcări repetitive sau sunete nedorite (ticuri) care nu sunt ușor de controlat.

De exemplu, persoana afectată poate să clipească în mod repetat, să ridice din umeri sau să emită sunete ciudate sau cuvinte jignitoare. Deși sindromul nu poate fi vindecat, acesta poate fi tratat.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies