Cancerul la ochi ar putea beneficia de un nou tratament


Cea mai frecventă formă de cancer la ochi, melanomul uveal, ar putea avea șansa vindecării cu un nou tratament descoperit de francezi.

Sursă foto: Shutterstock

Experții de la Institutul Curie din Franța au declarat că un nou tratament pentru cancerul la ochi are rezultate foarte bune la adulți, scrie France24.

Melanomul uveal este cea mai răspândită formă de cancer la ochi, care prezintă și un risc ridicat de răspândire sub formă de metastaze, în special la ficat. Numai în Franța se înregistrează aproximativ 600 de cazuri noi în fiecare an.

Studiul clinic recent realizat de Institutul Curie arată că o nouă moleculă de imunoterapie ar putea lupta cu succes împotriva acestui tip de cancer. Aceasta se numește tebentafusp.

378 de pacienți au luat parte la studiul clinic realizat de francezi, iar rezultatele au arătat o rată de supraviețuire de 73% în rândul pacienților care au fost tratați cu molecula amintită mai sus, comparativ cu o rată de supraviețuire de 59% în cazul celorlaltor pacienți. Mai mult, rata de recidivă a fost de 69% în cazul celor care au primit noul tratament, comparativ cu 81% în rândul celor cu tratament clasic.

Experții urmăresc acum să obțină autorizarea pentru aplicarea noului tratament la scară largă în Franța, în rândul pacienților cu melanom uveal.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies