Andreea Antonescu, dezvăluiri despre boala care a ţinut-o 6 luni în spital: "Şansele să trăiesc erau minime"


Andreea Antonescu a devenit cunoscută românilor pe vremea când trupa Andre era în mare vogă. 


După îndepărtarea de zona muzicală, Andreea s-a căsătorit, a făcut un copil, a divorţat şi a revenit în atenţia publicului. Puţini ştiu, însă, un detaliu esenţial din viaţa sa: a trecut pe lângă moarte la o vârstă foarte fragedă, din cauza unei afecţiuni teribile.

Andreea Antonescu a avut mult de suferit în copilărie din cauza unei boli crunte, care a ţinut-o multă vreme în spital. Medicii chiar îi dădeau şanse minime de supravieţuire din cauza diagnosticului crunt şi chiar le-au sugerat părinţilor săi să se gândească să facă alt copil, pentru a putea trece mai uşor peste o eventuală tragedie.

Zâmbitoare şi volubilă, Andreea Antonescu a făcut recent o mărturisire teribilă despre boala din cauza căreia a petrecut 6 luni în spital, la vârsta de 2 ani. "Am fost foarte bolnavă, am suferit de un sindrom nefrotic mixt. E prima oară când dezbat acest subiect. A fost o infecţie la ambii rinichi. Şansele ca eu să trăiesc erau minime. Medicii i-au recomandat tatălui meu să încerce să mai facă un copil pentru a nu o pierde şi pe mama", a dezvăluit Andreea Antonescu în emisiunea "În oglindă".

Andreea Antonescu: “Făceam citostatice”

Andreea Antonescu a fost internată timp de 6 luni, în reprize, la spitalul Fundeni, în care a petrecut două Crăciunuri din viaţa sa. Părinţii au făcut atunci eforturi deosebite pentru a o salva, dar medicii din România le-au spus că nici măcar un tratament în străinătate nu ar fi putut avea şanse de reuşită. "Aveam acte făcute pentru a pleca în Belgia la tratamente, dar, cu toate astea, medicii de la Fundeni nu mi-au dat nici în altă ţară şanse de supravieţuire. Făceam citostatice", îşi aminteşte artista despre momentele de cumpănă din copilăria sa.

Afecţiunea care aproape a ucis-o a lăsat urme adânci, iar Andreea nu a uitat nimic, deşi era foarte mică atunci când -a întâmplat totul. A avut un regim de viaţă destul de strict pentru a fi protejată de o revenire a bolii şi nici acum nu a renunţat la el. "A trebuit să ţin boala sub control. M-am protejat extrem de mulţi ani. Nu am mâncat sărat, nu am stat la plajă sau în apă, ci mereu sub umbrelă dacă era soare. Uneori beau şi câte 10 litri de apă pe zi", a povestit Andreea Antonescu.

Ce este sindromul nefrotic

Sindromul nefrotic este o boală renală caracterizat prin prezenţa proteinelor în urină şi scăderea nivelului lor în sânge, scăderea nivelului albuminei şi creşterea nivelului de lipide şi colesterol din organism. De asemenea, poate determina tulburări de coagulare a sângelui, retenţie salină şi edeme la nivelul fetei si al picioarelor; în cazuri grave, lichidele se pot acumula în plămâni, determinând dificultaţi de respiraţie.

Sindromul nefrotic apare când rinichii nu funcţionează corespunzător şi nu se elimină, astfel, lichide, săruri şi alte elemente din sângele filtrat prin rinichi. Pacienţii ajung, astfel, să piardă prin urină cantităţi importante de proteine şi minerale, iar apa nu mai poate fi absorbită corespunzător. Drept consecinţă, ea migrează din sânge în ţesuturi.

Complicaţii ale sindromului nefrotic

Sindromun nefrotic poate evolua galopant spre insuficienţă renală şi boală renală cronică. Posibile complicaţii sunt şi infecţiile ce pot pune chiar viaţa în pericol (peritonită, celulită, sepsis), dar şi tromboza arterială acută, tromboza venoasă profundă ori embolie pulmonară (cheaguri de sânge în plămâni).

vezi emisiunile doctor de bine

Alimentul care nu îngrașă și care reduce riscul de boli grave. Are puține calorii...
Un pahar de vin pe zi este prea mult. Medicii trag un semnal de alarmă privind consumul...
Cum poate rezolva problemele hormonale operația la creier, prin nas, și legăturile...
Rolul vital al suplimentelor de vitamina D. Administrarea este esențială pe tot...
Cât de sănătoase sunt gustările între mese. Medic Mihaela Bilic: „Suntem programați...
Ce să faci cu ouăle fierte rămase de la Paște. Modul de preparare face diferența...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies