Alimente care cresc colesterolul. Ce să nu consumăm în exces


Colesterolul este o afecțiune tot mai răspândită la multe persoane din întreaga lume.

Sursă foto: Shutterstock

Colesterolul este indispensabil organismului, însă acesta nu trebuie să fie prezent într-un nivel crescut în sânge și mai ales corelat cu lipoproteinele LDL crescute.

Nivelul ridicat de colesterol poate conduce la boli cardiovasculare, pentru că provoacă îngroșarea arterelor.

Regimul alimentar potrivit este o cale de a menține un nivel optim al colesterolului în organismul nostru. Astfel, ar trebui să mâncăm salate, legume, fructe, cereale, iaurt sau brânzeturi slabe.

Exsită anumite alimente de evitat din cauza faptului că cresc nivelul colesterolului:

  • Cașcaval și brânzeturi grase în general

  • Carne grasă

  • Unt sau margarină

  • Gălbenușul de ou

  • Prăjiturile, din cauza conținutului de unt sau smântână

  • Mezelurile

  • Produsele de patiserie

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies