Alertă pentru vaperi. Toxine mortale, descoperite în una dintre cele mai populare arome


Vapingul este la modă peste tot în lume și a devenit „salvarea” fumătorilor în locurile publice sau o alternativă pentru cei care adoră să scoată fum, dar nu vor să pună gura pe țigări obișnuite. Vapingul îți oferă posibilitatea să încerci diferite arome, fără a inhala, însă, și nicotina și alte substanțe nocive rezultate prin arderea tutunului. În plus, este și mai ieftin decât să fii fumător în zilele noastre. Specialiștii au lansat, însă, un semnal de alarmă.


Deși studiile arată că țigările electronice sunt cu aproximativ 95% mai puțin nocive decât produsele din tutul, specialiștii au făcut o descoperire alarmantă: cei care obișnuiesc să folosească soluție cu mentol sau aromă de mentă pentru țigările electronice se expun riscului de a fi otrăviți.

O echipă de cercetători de la Duke University School of Medicine a analizat mai multe tipuri de lichid pentru țigările electronice și a constatat că unii producători folosesc agenți sintetici în produsele lor. Agenți WS-3 si WS-23 au fost depistați în aceste lichide în cantități mult mai mari decât cele considerate sigure de OMS. Din 25 de tipuri de lichid pentru țigări electronice, 24 conțineau WS-3, un agent cu efect de răcorire sintetic. Acesta a fost depistat și în alte arome fructate, de bomboane sau dulcege, foarte populare în special printre persoanele tinere care utilizează dispozitive de vaping.

„Măsurătorile și calculele noastre demonstrează că utilizatorii de țigări electronice inhalează WS-3 și WS-23 la niveluri cu potențial de otrăvire”, au anunțat reprezentanții echipei care a efectuat testele de laborator. Aceste substanțe pot fi chiar mortale, pentru că pot ajunge în sânge și duc la otrăvirea celulelor. WS-3 și WS-23 sunt considerate sigure ca aditivi alimentari, însă sunt foarte periculoase atunci când sunt inhalate.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies