17 persoane infectate cu hepatita A după ce au mâncat căpșuni 


Este alertă în SUA după ce 17 persoane s-ar fi infectat cu hepatita A după ce au consumat căpșuni cumpărate dintr-un lanț de hipermarketuri. Fructele contaminate ar fi fost vândute în perioada în perioada 5 martie – 25 aprilie, potrivit Insider.


Care sunt simptomele hepatitei A 

Hepatita A este o infecție a ficatului, iar la persoanele vacccinate boala nu se manifestă chiar dacă intră în contact cu virusul. Simptomele infecției cu hepatita A apar adesea 15 și 50 de zile de la contactul cu o persoană infectată, iar acestea includ epuizare, pierderea apetitului, durere de stomac, greață, urină închisă la culoare, vomă și îngălbenirea pielii.

Simptomele diferă în intensitate de la persoană la persoană și durează între câteva săptămâni și două luni, fără să afecteze ficatul pe termen lung.

În cazuri foarte rare, hepatita A poate duce la insuficiență hepatică sau la deces. Persoanele cu sistem imunitar compromis și persoanele în vârstă pot dezvolta o formă gravă a bolii. Copii cu vârsta sub 6 ani cu hepatita A nu au deloc simptome, cel mai des. 

Cum se transmite hepatita A 

Hepatita A se transmite în general prin contact direct sau apropiat, în general prin contact sexual cu o persoană infectată. De asemenea, se mai poate transmite prin alimentei infectate. 

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies