Banala răceală ne-ar putea ajuta mai mult decât credeam în lupta cu SARS-CoV-2

Un studiu recent publicat în Nature Communications arată că un anticorp de la o răceală comună poate ajuta organismul în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Cercetarea realizată în Statele Unite ale Americii a urmărit să vadă cum reacționează organismul persoanelor care au fost infectate anterior infecției cu SARS-CoV-2 cu unul dintre cele patru coronavirusuri existente în SUA.

Astfel, cercetătorii au reușit să arate că un anumit anticorp care provine de la o răceală comună este capabil să ajute organismul uman să lupte cu COVID-19. Acesta s-a format dintr-o celulă B de memorie care a fost a trecut anterior prin răceala comună.

Autorii studiului consideră că această descoperire este foarte importantă pentru viitor, având în vedere riscul de apariție a unor noi coronavirusuri mortale.

„Un alt coronavirus mortal poate să apară în viitor. Atunci când se va întâmpla acest lucru, trebuie să fim bine pregătiți. Identificarea acestui anticorp, care are o reactivitate încrucișată împotriva SARS-CoV-2 și a coronavirusurilor comune, reprezintă pentru domeniul medical și pentru oamenii de știință o evoluție încurajatoare. Putem găsi un vaccin cu acțiune mai mare sau un tratament de acest fel”, a explicat unul dintre autorii studiului, Dennis Burton, de la Departamentul de Imunologie și Microbiologie de la Institutul de Cercetare Scripps.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si