Cea mai bătrână persoană din lume a trăit până la 122 de ani, deși a fumat în fiecare zi timp de 96 de ani

Dna Clamet a văzut turnul Eiffel ridicându-se, a asistat la nașterea filmelor și a trăit două războaie mondiale.

Cea mai bătrână persoană din lume a trăit până la vârsta de 122 de ani, deși a mâncat ciocolată și a fumat timp de 96 de ani.

Jean Louse Calment este cea mai în vârstă persoană verificată care a trăit vreodată. Supercentenară, ea s-a născut pe 21 februarie 1875 și a murit pe 4 august 1997. A trăit atât de mult încât a supraviețuit fiicei și nepotului ei și este considerată a fi omul cu cea mai lungă durată de viață documentată.

Potrivit Guinness World Records, ea și-a atribuit viața lungă simțului său de umor și stării sale de spirit liniștite. 

S-a apucat de scrimă la 85 de ani 

Ei au spus: "Jeanne a rămas sănătoasă pentru cea mai mare parte a vieții sale - chiar s-a apucat de scrimă la vârsta de 85 de ani.

"Și dieta ei era una sănătoasă, bogată în ulei de măsline (pe care și-l freca pe piele), și se limita la un modest pahar de vin din când în când.

"Dar era și pofticioasă la dulciuri, cu o predilecție deosebită pentru ciocolată: mânca aproape 1 kg de ciocolată în fiecare săptămână.

"Și îi plăceau țigările: Jeanne a fumat de la vârsta de 21 de ani și s-a lăsat de fumat abia la 117 ani."

Faptul că Jeanne a fumat d96 de ani nu este o dovadă că țigările nu fac rău, ci sunt una dintre cele mai mari cauze de cancer și ucid mii de oameni în fiecare an.

Datorită duratei sale de viață, Jeanne a fost martoră la unele dintre cele mai importante momente din istoria omenirii.

A văzut cum a fost construit Turnul Eiffel, a trăit două războaie mondiale și probabil a citit când a fost ridicat Zidul Berlinului, apoi a citit din nou când a fost dărâmat. Pe lângă genealogie, cei de la Guinness World Records sunt de părere că mai există un alt factor care a contribuit la viața lungă și la starea de spirit liniștită a lui Jeanne. 

Aceștia au explicat: "Căsătoria ei cu un văr îndepărtat bogat, Fernand Nicolas Calment, în 1896, a însemnat că Jeanne nu a trebuit să muncească pentru a-și câștiga existența.

"Este posibil ca acest lucru să fi jucat un rol în longevitatea ei extraordinară: era liberă să înoate, să joace tenis, să meargă pe bicicletă (încă mai mergea pe bicicletă până la vârsta de 100 de ani) , toate acestea promovând o sănătate excelentă."

foto: facebook
Citeste si:

Citeste si