O rusoaică a trăit cu un ac în creier timp de 80 de ani. Cum a fost posibil 

O rusoaică în vârstă de 80 de ani a trăit cu un ac în creier încă de la naștere, au declarat medicii.

Ministerul Sănătății din Sakhalin a scris că a descoperit obiectul de 3 centimetri lungime în timpul unui test medical. Aceștia cred că a fost victima unui infanticid eșuat de către părinții ei în vremuri de foamete.

Un ac de 3 centimetri lungime a fost descoperit în creierul unei femei de 80 de ani din Rusia, au anunțat luni autoritățile sanitare locale.

Ministerul Sănătății din regiunea Sakhalin a scris într-o postare pe Telegram că radiologii din regiune au găsit obiectul în timpul unei scanări cu raze X. Acesta nu a precizat când au făcut medicii descoperirea, dar a spus că aceasta a avut loc în 2023. Ministerul a găsit acul în lobul parietal stâng al femeii care a rămas anonimă.

Autoritățile au declarat că acul se află în creierul ei încă de la naștere, iar medicii cred că părinții ei au încercat să o ucidă când era bebeluș.

În timp de război, unii părinți disperați introduceau un ac într-un loc moale din capul nou-născutului, unde oasele craniului nu se contopeau încă, a scris ministerul într-o notă. Acel loc, fontanela, se închide și ascunde acul, deși bebelușul moare odată cu el, a notat agenția.

"Astfel de cazuri nu erau neobișnuite în timpul anilor de foamete", a adăugat ministerul.

Femeia, acum în vârstă de 80 de ani, a supraviețuit tentativei de infanticid și nu a acuzat niciodată de dureri de cap din cauza acesteia, a precizat Ministerul Sănătății din Sakhalin.

Medicii au spus că nu vor să scoată acul de teamă că operația i-ar putea înrăutăți starea de sănătate. Ea este monitorizată de un medic și sănătatea ei nu este în pericol, a adăugat agenția.

foto: shutterstock.com 

Citeste si:

Citeste si