De ce este periculos să presari zahăr peste căpșuni
Medicii spun însă că ar trebui să renunțăm imediat la acest obicei deoarece este foarte periculos pentru sănătate. Această combinație poate avea efecte devastoare asupra organismului, spun specialiștii.
Zahărul anulează nutrienții căspunilorCăpșunile sunt pline de nutrienți și au un conținut mare de Vitamina C, potasiu, magan, folatii, fibre și antioxidanți. În momentul în care presărăm zahăr peste ele, acesta anulează toți nutrienții căpșunilor.
Zahărul este mai periculos decât alcoolul și țigările și este responsabil de afecțiuni precum diabetul, boli de inimă sau cance.r
Ce beneficii au căpșunile pentru sănătateCăpșunile sunt recomandate în diete, deoarece conțin foarte puține calorii, între 30 și 35 la 100 de grame
De asemenea, aceste fructe conțin antocianine, de aceea ajută la reducerea colesterolului și a riscului de hipertensiune arterială. Sunt bogate în apă, vitamine, antioxidanți, potasiu și calciu, de aceea au proprietăți importante de hidratare.
Căpșunile sunt foarte bune și pentru sistemul imunitar, deoarece conțin o cantitate mare de vitamina C. Ele combat constipația pentru că au sunt bogate în fibre