Plusurile și minusurile consumului de ananas
„Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C și are un conținut scăzut de calorii”, a declarant dieteticianul Jonathan Valdez, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din statul New York, pentru EatThis.com.
Din punct de vedere nutrițional, este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, cu un conținut de 2,3 grame de fibre pe o porție de o cană. Fibrele au fost asociate cu o sațietate crescută și cu gestionarea greutății, precum și cu stabilizarea glicemiei.
Dacă vă place ananasul, s-ar putea să fiți surprins de alte moduri în care acesta poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră generale. Nutriționiștii au făcut o listă a beneficiilor și efectelor negative ale consumului de ananas:
- Este un potențial ajutor în tratamentul pentru boala inflamatorie intestinală.
- Poate provoca mâncărimi intense, urticarie și umflături.
- Poate reduce inflamația.
- Ar putea provoca diaree și vărsături.
- Poate provoca sensibilitate la nivelul gurii.
- Poate îmbunătăți sănătatea oaselor.
- Poate reduce durerea.
- Poate reduce tensiunea arterială ridicată.
- Ar putea provoca sângerări excesive.
Sursă foto: Unsplash