Plusurile și minusurile consumului de ananas

Ananasul este un fruct dulce, sinonim cu vibrațiile tropicale, plin de vitamine.

„Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C și are un conținut scăzut de calorii”, a declarant dieteticianul Jonathan Valdez, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din statul New York, pentru EatThis.com.

Din punct de vedere nutrițional, este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, cu un conținut de 2,3 grame de fibre pe o porție de o cană. Fibrele au fost asociate cu o sațietate crescută și cu gestionarea greutății, precum și cu stabilizarea glicemiei.

Dacă vă place ananasul, s-ar putea să fiți surprins de alte moduri în care acesta poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră generale. Nutriționiștii au făcut o listă a beneficiilor și efectelor negative ale consumului de ananas:

  • Este un potențial ajutor în tratamentul pentru boala inflamatorie intestinală.
  • Poate provoca mâncărimi intense, urticarie și umflături.
  • Poate reduce inflamația.
  • Ar putea provoca diaree și vărsături.
  • Poate provoca sensibilitate la nivelul gurii.
  • Poate îmbunătăți sănătatea oaselor.
  • Poate reduce durerea.
  • Poate reduce tensiunea arterială ridicată.
  • Ar putea provoca sângerări excesive.

Sursă foto: Unsplash

Citeste si:

Citeste si