Fructele și legumele cu cel mai mare conținut de pesticide

Întotdeauna este o idee bună să includem fructe și legume proaspete în dieta noastră, însă trebuie să ne gândim și la faptul că acestea pot fi tratate cu pesticide periculoase. 

Tocmai asta a arătat o nouă cercetare a grupului non-profit Environmental Working Group (EWG): peste 70% din produsele proaspete ne-ecologice vândute în SUA conțin reziduuri de pesticide. Și, potrivit EWG, unele fructe și legume sunt mai pline de pesticide decât altele.

The Dirty Dozen, așa cum o numește grupul, sunt fructele și legumele cele mai contaminate cu substanțe chimice.

Iată lista fructelor și legumelor cu cel mai mare conținut de pesticide, potrivit studiului:

  • Căpșuni
  • Spanac
  • Varză kale, muștar și salată verde
  • Nectarine
  • Mere
  • Struguri
  • Ardei gras și ardei iute
  • Cireșe
  • Piersici
  • Pere
  • Țelină
  • Roșii

Totuși, autorii studiului au realizat și o listă a legumelor și fructelor „curate”, iar pe această listă se regăsesc:

  • Avocado
  • Porumb dulce
  • Ananas
  • Ceapă
  • Papaya
  • Mazăre dulce (congelată)
  • Sparanghel
  • Pepene galben
  • Kiwi
  • Varză
  • Ciuperci
  • Pepene galben
  • Mango
  • Pepene verde
  • Cartofi dulci

Sursă foto: Unsplash

Citeste si:

Citeste si