Cât de periculos poate fi pateul de post pentru sănătate. Mare atenţie dacă ai aceste simptome 

Pateul de post este foarte căutat în această perioadă. Cu toate acestea, românii ar trebui să fie foarte atenţi la etichetele acestor produse înainte de a le achiziţiona. Specialiştii atrag atenţia că unele pateuri de post conţin foarte multe E-uri, care ne pot afecta grav sănătatea. 

Medicii avertizează că este foarte important să citim etichetele produselor de post. Daca vrei sa cumperi un pateu de soia, boabele de soia ar trebui să fie pe primul sau al doilea loc în ingrediente, şi nu abia la sfârşit după apă şi aditivi.

„Pate-urile vegetale care conţin E621, glutamat monosodic, nu sunt indicate copiilor, persoanelor cu glicemia scăzută, cardiacilor şi femeilor însărcinate, pentru că poate provoca dureri de cap, slăbiciune, greaţă, respiraţie dificilă şi modificări de ritm cardiac“, scrie în cartea „Noua Ordine Alimentară: Şi noi ce mai mâncăm?“ prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. 

De asemenea, un studiu realizat recent pe 23 de tipuri de pateu vegetal a arătat că acestea conţin E-uri, de la 3 la 12, în funcție de brand. Astfel, din cele 23 de produse, 95.65% conțin E407 (sau caragenanul), 91.30% conțin monoglutamatul de sodiu (E621) și 69.56% au ascorbat de sodiu (E301). Per total, 39.13% dintre produsele studiate în cadrul studiului InfoCons au în componență 10 sau mai mulți aditivi alimentari. 

Citeste si:

Citeste si