Băutura care te poate feri de coronavirus. Noua descoperire a oamenilor de ştiinţă 

Oamenii de ştiinţă încearcă să găseasc noi remedii şi tratamente pentru infecţia cu coronavirus. Astfel, pe lângă vaccinurile actuale, cercetătorii vor să găsească şi alte alternative pentru a combate COVID-19. 

Astfel, oamenii de ştiinţă au desciperit recent că vinul roşu ar putea ajuta la evitarea infecţiei cu coronavirus. Potrivit cercetărilor făcute, persoanele care beau 5 pahare cu vin pe săptămână au prezentat un risc mai mic cu 17% de a contracta infecţia. Cercetătorii cred că acest fapt se datorează conținutului de polifenoli, care pot inhiba efectul unor viruși precum gripa și infecțiile legate de tractul respirator. 

De asemenea, persoanele care beau vin alb prezintă un risc de 8% mai mic de a se infecta cu coronavirus, comparativ cu cele care nu beau deloc. În schimb, datele studiului au arătat că persoanele care beau bere sau cidru au şanse de a contract COVID-19 cu 28% mai mare. 

Cercetătorii chinezi au descoperit că acizii taninici care se găsesc în plante și, mai ales, în pielițele de struguri pot ajuta la evitarea infecţiei cu coronavirus. Oamenii de ştiinţă spun că vinul roşu nu este neapărat terapeutic, dar studiul ar putea conduce la tratamente viitoare.

În prezent, Remdesivir este singurul medicament aprobat pentru a fi folosit împotriva COVID-19. Cercetarea de la Universitatea de Medicină din China, Taiwan, condusă de președintele instituției, Dr. Mien-Chie Hung a descoperit însă că acizii taninici ar putea ajuta la limitarea replicării SARS-CoV-2 la pacienții bolnavi.

„Dintre cei șase compuși testați, doar acizii taninici au prezentat o activitate semnificativă de inhibare a până la 90 la sută din activitatea enzimatică a SARS-CoV-2.”, relatează studiul, publicat online în American Journal of Cancer Research.

Sursa foto: shutterstock.com
Citeste si:

Citeste si