5 beneficii mai puțin cunoscute ale păstăilor de fasole
Păstăile de fasole, fie ele verzi sau galbene, au o mulțime de beneficii pentru organism.
Deși sunt considerate niște alimente banale, păstăile au și alte plusuri în afara gustului delicios.
Păstăile verzi și galbene sunt bogate în fibre, fiind o sursă importantă de vitamina C. De asemenea, ele contribuie la întărirea sistemului imunitar și ajută tranzitul intestinal. Păstăile sunt recomadate și în curele de slăbire, având un conținut scăzut de calorii.
5 beneficii ale consumului de păstăi de fasole:
- Studii realizate pe animale arată că păstăile, consumate regulat, pot contribui la întărirea sistemului osos. Astfel, cercetătorii consideră că și în cazul oamenilor ar avea același beneficiu.
- Aceste alimente, consumate de 1-2 ori pe săptămână, ar putea avea un efect neașteptat de reducere a riscului de dezvoltare a cancerului la stomac sau la esofag, potrivit unui studiu epidemiologic.
- Păstăile sunt surse importante de fier, mineral esențial pentru buna funcționare a organismului, care se găsește în fiecare celulă a corpului.
- Aportul de vitamina C în organism prin consumul de păstăi verzi sau galbene nu este deloc neglijabil. Vitamina C are un rol esențial în organism, fiind importantă pentru rolul antioxidant și protecției pe care o oferă împotriva infecțiilor.
- Nu în ultimul rând, păstăile sunt o sursă de magneziu, care ajută la întărirea sistemului osos și muscular, dar și la buna funcționare a sistemului imunitar.
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: