Boala care afectează tot mai mulÅ£i copii după COVID-19. Raed Arafat atrage atenÅ£ia părinÅ£ilor 

Medicul Raed Arafat atrage atenÅ£ia părinÅ£ilor asupra unei boli ce apare adesea după infecÅ£ia cu coronavirus la copii. Åžeful Departamentul pentru SituaÅ£ii de Urgenţă a precizat că există date care arată, potrivit Centrului de Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii, că a crescut numărul copiilor cu diabet de tip 1, după infecÅ£ia cu coronavirus. 

„Vedem din ce în ce informaÅ£ii noi care apar, din păcate informaÅ£ia care a apărut la Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care corelează infectarea la copii cu apariÅ£ia unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil, care se pare că sunt studii ÅŸi analize făcute de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări ÅŸi unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de diabet de tip I ÅŸi se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2. 

Deci iată-ne, noi tot timpul vorbim de vaccinarea ÅŸi efectul ei pe termen lung, dar uităm ce tot timpul am avertizat ÅŸi am spus nu eu, ci lumea ÅŸtiinÅ£ifică a spus acest lucru: atenÅ£ie, COVID-ul nu e o boală simplă, există aÅŸa-zisul long COVID sau COVID-ul pe termen lung ÅŸi asta arată impactul COVID-ului pe sănătatea omului pe termen mai lung. Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză ÅŸi confirmă ce este deja publicat, unul din aceste efecte este apariÅ£ia la un anumit procent dintre copiii infectaÅ£i cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, la B1 Tv.

Totodată, Raed Arafat a atras atenÅ£ia asupra importanÅ£ei vaccinării anti-COVID-19 la copii. Numărul copiilor care ajung la complicaÅ£ii din cauza diabetului este în creÅŸtere alarmantă. 

„Nu îl înÅ£ep o dată cu vaccinul, dar, cu siguranţă, se va înÅ£epa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viaÅ£a. Odată pornită această complicaÅ£ie nu ÅŸtim încă dacă este temporar, ea de regulă este permanentă”, a explicat el.

Raed Arafat a atras atenÅ£ia că foarte mulÅ£i români refuză vaccinarea în general, iar reticienÅ£a lor faţă de imunizarea împotriva COVID-19 se trage de la faptul că multe persoane se bazează pe ce aud de la rude, cunoÅŸtinÅ£e sau prieteni, fără să asculte opiniile persoanele avizate. 

„Nu trebuie să ne mire, pentru că la noi refuzăm ÅŸi vaccinarea pentru rujeolă, refuzăm ÅŸi vaccinarea pentru alte boli. Adică nu este o chestie care este caracteristică COVID-ului, este o chestie generală la noi refuzul vaccinării fără o motivare foarte clară ÅŸtiinÅ£ifică ÅŸi faptul că ascultăm ce ne zice unul ÅŸi altul care nu sunt deloc avizaÅ£i în acest domeniu”, a adăugat medicul.

Sursa foto: shutterstock.com
Citeste si:

Citeste si