Cât de des fac sex tinerii? Cifre alarmante oferite de un nou studiu: „Mulți se sufocă”

Un nou studiu realizat în SUA, care a durat aproximativ 9 ani, din 2009 până în 2018, și care se referă la tineri din SUA, Japonia Australia și Europa a scos la iveală cât de des fac sex adolescenții.

Potrivit celor de la Scientific American, datele oferite de studiu sunt de-a dreptul alarmante și scot la iveală faptul că partidele de sex sunt tot mai rare, iar principala cauză a acestui lucru ar fi jocurile video și rețelele sociale.

„Am inclus în studiu comportamentele sexuale de tipul penetrarea vaginală, masturbarea între parteneri, sexul oral. Am întâlnit un declin la toate categoriile. Apoi, ne-am uitat și la adolescenți. Declinul masturbării la adolescenți este interesant și credem că necesită mai multă atenție”, a spus una dintre autoarele testului, Debby Herbenick.

Potrivit studiului, 44,2% dintre adolescenții masculi au afirmat că nu fac deloc sex, chiar dacă sunt într-o relație sau singuri, în timp ce la fete cifra este și mai ridicată: 74% dintre acestea nu au deloc contact sexual. În 2009, atunci când a început studiul, cifrele erau mult mai mici: 28,8% dintre băieți nu făceau sex, dar nici 49,5% dintre fete. Iar cei de la Scientific American afirmă că în studiu au fost incluse 4.500 de persoane, atât bărbați, cât și femei cu vârste cuprinse între 14 și 49 de ani.

„Jocurile pe computer, utilizarea crescută a platformelor sociale, toate înlocuiesc alte activități. Între 2009 și 2018 au apărut tot felul de platforme de social media și acest lucru este în continuă evoluție, mai ales pentru tineri”, a adăugat Tsung-chieh Fu, o altă autoare a studiului.

Potrivit celor două cercetătoare, tot mai multe persoane au afirmat că sunt asexuale și că nu simt dorință față de activitățile sexuale. Mai mult decât atât, partidele dure de sex ar fi un alt motiv pentru care mulți tineri renunță la sex.

„Nu știm de ce tot mai mulți se identifică asexuali, dar vedem că tot mai mulți consideră asexualitatea ca pe o identitate validă. În comparație cu momentul în care am început să predau Sexualitatea umană la facultate în 2003, când aveam cam un singur student care se identifica cu asta, acum am trei sau patru. Mă uimește acest lucru. Mă bucură însă că tinerii sunt mai atenți la ei și pot să exprime mai bine ce simt despre sine. Mulți optează să stea în afara activității sexuale. Ce găsim acum în studiile noastre este că mii de studenți se sufocă sau se strangulează în timpul sexului. Comportamentul acesta pare să fie majoritar în rândul tinerilor de vârsta studenției. Pentru mulți, este un lucru consensual și pe care îl cer, dar în același timp îi sperie pe alții, chiar dacă ajung și să le placă, și să-l dorească”, a mai spus Debby Herbenick.

„Carantina, distanțarea socială, dificultățile financiare, muncitul de acasă, toate pot afecta o relație. Instabilitatea în ceea ce privește îngrijirea și școala copilului din cauza pandemiei poate de asemenea să restricționeze relațiile sexuale între parteneri”, a încheiat Tsung-chieh Fu.

Citeste si:

Citeste si