Vaccinul anti-COVID de la Pfizer nu are rezultatele așteptate în cazul copiilor sub 5 ani

Serul anti-COVID Pfizer-BioNTech nu produce imunitatea dorită la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, potrivit testelor realizate de companie.

CNN scrie că reprezentanții companiei au decis să adauge a treia doză în testele care continuă. Aceasta va fi folosită la testele făcute pe toţi copiii cu vârste între 6 luni şi 5 ani, chiar dacă vaccinul s-a dovedit eficient în cazul celor de până la doi ani.

„Studiul include acum evaluarea dozei 3 de 3 micrograme la cel puţin două luni după doza 2 din seria de două doze pentru a se constata dacă oferă o mai bună protecţie la această categorie de vârstă. Decizia reflectă angajamentul companiei de a selecta cu mare atenţie doza potrivită ca să se majoreze cât mai mult beneficiile în defavoarea riscului”, au spus reprezentanţii companiei Pfizer.

Dacă această serie de teste, cu administrarea a trei doze de ser, va da rezultatele dorite, Pfizer / BioNTech ar putea cere autorizarea de urgență a vaccinului pentru copiii între 6 luni și 5 ani până la jumătatea anului 2022.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si