Testarea vaccinului anti-COVID al Universității Oxford, oprită. Un participant s-a îmbolnăvit inexplicabil

Testarea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Universitatea Oxford și compania farmaceutică Astra Zeneca a fost oprită temporar, după ce un participant a dezvoltat o afecțiune ciudată.

″În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent”, se arată într-un comunicat al Astra Zeneca.

Persoana, care participa ca voluntar la testarea vaccinlui, a fost diagnosticată cu mielită transversă, o inflamație a coloanei vertebrale cauzată de infecții virale, scrie The New York Times.

Chiar dacă nu se știe cauza îmbolnăvirii voluntarului, testele au fost pentru moment oprite, pentru a se stabili clar dacă problemele acestei personae au legătură sau nu cu vaccinul anti-COVID.

Comisia Europeană a anunţat la sfârșitul lunii august că a semnat în numele statelor membre un contract cu Astra Zeneca pentru achiziția a 300 de milioane de doze de vaccine anti-COVID-19, chiar dacă vaccinul se află, momentan, în faza experimentală.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale favorite pe ProTv Plus:

Citeste si:

Citeste si