Câți anticorpi trebuie să aibă o persoană pentru a fi protejată de reinfecția cu COVID-19 

Foarte multe persoane se întreabă dacă exista un titru de anticorpi care să indice faptul că o persoană este protejată de COVID-19. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a revenit asupra acestei nelămuriri cu noi explicații.

Oficialul a dat noi detalii în privința acestui aspect și a precizat că în prezent nu există un standard care să arate la ce limită a anticorpilor apare protecția în fața unei reinfectări în cazul unei persoane care a trecut prin infecția cu coronavirus. 

Ministrul Sănătății a precizat că se fac cercetări, la nivelul Uniunii Europene, pentru determinarea unei astfel de referinţe şi a unei metode standardizate care ar putea fi disponibile "în viitorul nu foarte îndepărtat".

„Mulţi oameni din România au făcut o boală, spunem noi, inaparentă, adică nu au avut simptome, nu au ştiut că au trecut prin boală, s-au testat şi nu se vaccinaseră şi au găsit că au anticorpi. Poate că la unii există o imunitate care dă protecţie, la mulţi dintre ei nu există. 

Nu avem de unde să ştim lucrul ăsta, pentru că toate metodele astea de detecţie a anticorpilor care sunt în momentul de faţă nu sunt standardizate, nu există o limită, adică să spui cine are anticorpi peste limita asta este protejat, cine are mai puţini nu este protejat. Nu există o astfel de referinţă de limită şi nu există nicio metodă standardizată, dar sunt speranţe ca în viitorul nu foarte îndepărtat să avem o astfel de limită şi de test recomandat. Se lucrează la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili acest lucru, dar până în momentul acela nu avem soluţia decât vaccinarea”,  a afirmat Alexandru Rafila, la dezbaterea organizată de Agenţia Naţională pentru Romi.

Sursa foto: shutterstock.com 

Citeste si:

Citeste si