Asociația Zi de Bine alături de Organizația Umanitară CONCORDIA au amenajat #ClaseDePoveste pentru copiii proveniți din medii vulnerabile

Asociația Zi de Bine alături de Organizația Umanitară CONCORDIA au amenajat în luna noiembrie două Clase de Poveste, o clasă primitoare pentru elevii care încep școala în clasa pregătitoare și o clasă multi-funcțională pentru diverse activități interactive.

De noile spații amenajate în cadrul Școlii Primare CONCORDIA din Ploiești, vor beneficia copiii proveniți din medii vulnerabile. Clasa pregătitoare a fost concepută ca un spațiu prietenos, care să facă mai ușoară tranziția copiilor de la grădiniță la școală, facilitând totodată comunicarea cu cei mici și oferind confort emoțional.

Un studiu   publicat de FundaÅ£ia Friedrich Ebert România (FES) arată că 38% dintre copiii care provin din gospodării care declară că nu au suficienÈ›i bani pentru facturile de bază (electricitate, căldură) È™i mâncare, au media È™colară de 5-6 È™i doar 7% dintre copiii care provin din astfel de familii sărace, au media notelor de 9-10. Școala Primară CONCORDIA a fost construită special pentru aceÈ™ti copii, plecând de la credinÈ›a că fiecare copil are dreptul la educaÈ›ie de calitate, indiferent de mediul din care provine.

Clasa multi-funcțională amenajată în cadrul Școlii Primare Concordia, este un spațiu în care elevii, profesorii și părinții se vor putea exprima deschis și își vor da frâu liber imaginației în timpul atelierelor de creativitate, orelor de muzică și teatru, sesiunilor de consiliere individuală sau atelierelor de învățare, bazate pe diverse teme de dezvoltare personală. Acest spațiu a fost creat în mod special pentru a-i aduce pe toți împreună, însă în același timp, este adaptat pentru nevoile fiecărei persoane.

Bugetul proiectului a fost de 20.000 Euro și a fost asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de BINE: Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Cele două Clase de Poveste pe care le-am amenajat în această lună înseamnă nu doar un spaÈ›iu prietenos, în care să-È›i placă să vii în fiecare zi ci È™i o È™ansă în plus ca fiecare copil să progreseze în ritmul lui È™i mai ales, într-un cadru în care emoÈ›iile sale să fie înÈ›elese È™i acceptate, să aibă libertatea să se exprime, să viseze È™i să construiască un viitor mai luminos”,  au declarat Melania Medeleanu È™i Luciana Zaharia, fondatoarele AsociaÈ›iei Zi de BINE.

Fondurile alocate acestui proiect au permis nu doar amenajarea, ci È™i dotarea celor două spaÈ›ii interioare cu materiale specifice pentru organizarea atelierelor de artă È™i muzică (È™evalete, instrumente muzicale, panouri de expus lucrările, etc). ÃŽn acelaÈ™i timp, grădina pedagogică deja existentă în campus va fi completată cu băncuÈ›e multi-funcÈ›ionale pentru desfășurarea orelor de curs în aer liber È™i cu alte ustensile pentru grădinărit, astfel încât chiar È™i copiii care locuiesc în oraÈ™ să se bucure de beneficiile lucrului cu plantele.   

Școala Primară CONCORDIA este prima È™coală incluzivă din România È™i È™i-a început activitatea în anul 2020, la PloieÈ™ti. La început aveam o clasă pregătitoare cu 19 elevi, urmând ca în fiecare an să mai suplimentăm cu câte o nouă clasă pregătitoare. Astfel, în prezent, în cadrul È™colii sunt 20 de copii înscriÈ™i în clasa întâi È™i alÈ›i 25 la noua clasă pregătitoare. Avem multe proiecte pe listă pe care ne dorim să le desfășurăm în noile spaÈ›ii È™i care, cu siguranță, îi vor bucura pe cei mici È™i îi vor ajuta, de asemenea, să se integreze mai rapid”, a declarat Diana Certan, Director Executiv al OrganizaÈ›iei Umanitare CONCORDIA.

Cei care doresc să susÈ›ină suplimentar acest proiect,  o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naÈ™tere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Citeste si:

Articole relationate

Citeste si