România va renunţa la unul dintre cele trei vaccinuri împotriva COVID-19. Cu ce ser nu se vor mai putea imuniza românii 

România va renunţa la unul dintre cele trei vaccinuri împotriva COVID-19. Românii nu se vor mai putea imuniza în curând cu unul dintre serurile care sunt în prezent disponibile în ţara noastra. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunţat că, începând cu luna ianuarie 2022, țara noastră ar putea renunța la utilizarea unui anumit vaccin. Medicul militar a explicat care sunt motivele care au stat la baza acestei decizii. Este vorba mai exact despre serul de la AstraZeneca. 

Coordonatorul campaniei de imunizare în România a spus că propunerea privind renunțarea la serul Astra Zeneca a fost trimisă Ministerului Sănătății.

”În cadrul ședinței CNCAV de săptămâna precedentă în unanimitate s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul Astra Zeneca din ianuarie 2022”, a zis președintele CNCAV.

Această decizie a fost luată deoarece solicitarea românilor pentru acest tip de ser a fost una redusă. Astfel, pentru că populaţia nu a prezentat interes pentru imunizarea cu acest vaccin s-a decis retragerea lui. 

”Flacoanele sunt cu 10 doze, iar procentul de doze (care sunt sacrificate) este foarte mare”, a explicat dr. Gheorghiță.

Sursa foto: shutterstock.com
 
Citeste si:

Citeste si