Previziunea lui Bill Gates. Când s-ar putea sfârşi pandemia de COVID-19 

Bill Gates a făcut o nouă previziune în ceea ce priveşte sfârşitul pandemiei de coronavirus. Miliardarul a precizat o dată la care această problemă mondială ar putea ajunge la final. 

Celebrul miliardar susţine că rata deceselor de COVID-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere abia la jumătatea anului 2022. Asta numai dacă între timp nu vor mai apărea şi alte tulpini periculoase ale coronavirusului. 

Bill Gates a precizat că imunitatea naturală şi cea dobândită prin vaccinare, dar şi tratamentele orale emergente vor face ca „rata moralității şi rata infectării să scadă masiv”, a declarat fondatorul Microsoft, joi, la Bloomberg New Economy Forum din Singapore.

Una dintre cele mai mari probleme asupra căreia Bill Gates a atras atenţia este cea legată de logistica de distribuire a vaccinurilor.

„Vaccinurile sunt un lucru foarte bun, iar constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate în prima parte a anului viitor, prin urmare, vom fi limitați doar de logistică și cerere”, a spus Gates într-un interviu virtual cu Bloomberg.

Gates a afirmat că nu este clar care va fi nivelul cererii în mai multe țări, mai ales în locuri precum Africa subsahariană.

Sursa foto: shutterstock.com 

Citeste si:

Citeste si