De ce unele persoane nu se infectează cu SARS-CoV-2, deși sunt expuse la virus

Noi studii demonstrează cum este posibil ca unele persoane să nu facă COVID-19, cu toate că intră în contact cu virusul SARS-CoV-2.

The Guardian scrie că aproximativ 15% dintre angajații din domeniul sănătății, expuși constant la noul coronavirus, au scăpat de infectare. Cercetările făcute pe acest grup de oameni arată că aceste persoane ar putea fi, de fapt, o subgrupă de oameni avea deja celule T cu memorie de la infecții anterioare cu alte coronavirusuri sezoniere care provoacă răceli comune, care i-au protejat de COVID-19.

Aceste persoane au o „memorie imună” care elimină rapid virusul, cu ajutorul celulelor T ale sistemului imunitar.

Specialiștii consideră că această descoperire poate deschide calea spre crearea unor vaccinuri bazate pe răspunsul celulelor T, care ar putea produce o imunitate de mai mare durată.

„Toată lumea a auzit de oameni care au fost expuși la virus, dar nu s-au infectat. Ceea ce nu știam este dacă acești indivizi chiar au reușit să evite complet virusul sau dacă au eliminat în mod natural virusul înainte ca acesta să fie detectabil prin teste de rutină”, spune Leo Swadling, imunolog la University College London și autor principal al studiului.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si