Alimentul comun care împiedică accidentele vasculare și întărește oasele
Este un aliment consumat de majoritatea oamenilor, însă beneficiile sale sunt puțin cunoscute.
Este vorba despre brânza de vacă, bogată în proteine, vitaminele B și D și grăsimi sănătoase.
5 beneficii ale consumului de brânză de vacă:
- Întărește oasele datorită conținutului ridicat de calciu, pentru care sunt cunoscute produsele lactate. Brânza de vacă conține 8% din doza zilnică recomandată de calciu.
- Ajută la prevenirea accidentelor vasculare grație conținutului ridicat de potasiu.
- Previne apariția cancerului de sân cu ajutorul conținutului de calciu și vitamina D. Aceste doua componente s-au dovedit benefice în reducerea riscului de cancer mamar la femeile aflate în premenopauză.
- Previne constipația și ajută digestia datorită faptului că este o sursă importantă de magneziu și fosfor.
- Are proprietăți antioxidante. Între altele, conține seleniu, un antioxidant care protejează celulele corpului și reduce riscul de apariție a cancerului de prostată.
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: