Afinele, un adevărat aliment minune. 5 beneficii majore pentru organism

Afinele au ajuns un aliment foarte popular în ultimii ani, datorită gustului lor special.

Totuși, puțini dintre cei care consumă afine în mod regulat știu câte beneficii pot avea acestea pentru organismul nostru. Aceste fructe mici și movulii sunt cunoscute pentu proprietățile lor benefice asupra inimii și creierului, îmbunătățesc imunitatea și reglează tranzitul instestinal.

5 beneficii de ținut minte ale afinelor:

  • Scad riscul de apariție a bolilor cardiovasculare datorită conținutului mare de polifenoli. Aceștia ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale. Totodată, împiedică oxidarea colesterolului rău (LDL), o cauză comună a afecțiunilor cardiovasculare.
  • Cresc imunitatea datorită nivelului crescut de antioxidanți, care sporesc capacitatea organismului de a lupta cu virusurile și bacteriile.
  • Sunt bune pentru memorie tot datorită antioxidanților care ajută la stoparea declinului cognitiv.
  • Sunt bune pentru digestie datorită conținutului de vitamine, fructoză și acizi, care stimulează secreția gastrică.
  • Au efecte antidepresive pentru că sunt bogate în flavonoide, substanțe care ajută la îmbunătățirea stării de spirit.
  • Proprietățile antioxidante fac din afine un aliment care lupta cu îmbătrânirea oculară și declanșarea unor boli frecvente ale ochilor, precum cataracta, miopia sau infecțiile oculare.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si