STUDIU: Ceapa roșie, benefică în lupta cu cancerul de sân și colon

Un studiu realizat de cercetătorii canadieni a scos la iveală proprietățile neștiute ale cepei roșii.

Ceapa este unul dintre cele mai iubite alimente, fiind consumat atât crud, cât și ca ingredient de bază pentru majoritatea felurilor de mâncare.

Fiecare soi de ceapă are anumite beneficii. Spre exemplu, ceapa galbenă este bună pentru tratarea răcelilor și în lupta cu infecțiile respiratorii, în timp ce ceapa verde conține substanţe benefice întărirea imunității și sănătății sistemului digestiv.

Acum, cercetătorii de la Universitatea din Guelph, Canada, au analizat tipurile de ceapă și au ajuns la concluzia că ceapa roșie are proprietăți anti-cancerigene, scrie The Healthy.

Ceapa roșie ajută organismul să ucidă celulele canceroase datorită culorii sale mai închise, care indifcă un nivel crescut de antocianină, un pigment care ajută la intărirea sistemului imunitar prin creșterea eficacității moleculei numită quercetină.  

Astfel, în timpul studiilor realizate, experții au putut constata eficiența consumului de ceapă roșie în special în lupta cu două tipuri de cancer – de sân și de colon.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si