Varianta Delta îndeplinește criteriile privind răspândirea comunitară în România

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis ca se întrunesc criteriile de transmitere comunitară susținută a variantei Delta de coronavirus la nivel național.

INSP a transmis că până pe 5 septembrie 2021 au fost raportate 3.166 de secvențieri, dintre care s-au confirmat 2.563 de cazuri de infecție cu variante de SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC). Ditre acestea, 807 cazuri erau reprezentate de infectări cu varianta Delta.

Astfel, rata de confirmare a infecției cu VOC a ajuns la 81%.

Cazurile de COVID cu varianta Delta a avut o evoluție săptămânală în trend crescător. Dacă în săptămâna 21 se raporta o creștere de 1,5%, în săptămâna 35, creșterea a ajuns la 31,5%.

„În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta, în condiţiile în care au fost înregistrate cazuri în 38 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet şi 184 complet vaccinate (22,8% din total)”, a transmis INSP.

De asemenea, potrivit INSP, au fost inregistrare 5 decese la persoane infectate cu Delta care fusesera vaccinate complet.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si