Consecința nefericită a carantinei asupra tinerilor. Numărul fumătorilor, în creștere cu 25%

Concluziile unei cercetări recente arată o consecință gravă a perioadei de carantină asupra comportamentului tinerilor, scrie BBC.

Specialiștii britanici de la University College London au publicat rezultatele unui studiu național care arată că numărul persoanelor tinere care fumează a crescut cu 25% în Anglia în urma carantinei COVID.

Astfel, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani au găsit un refugiu într-un viciu nociv.

Totuși, există și vești îmbucurătoare din partea celor care erau deja fumători înainte de carantină. Se pare că perioada de izolare i-a determinat să se gândească să adopte un stil de viață mai sănătos, astfel că o mare parte dintre ei au renunțat la țigări.

„Prima carantină a fost fără precedent, a schimbat viața de zi cu zi a oamenilor. Am constatat că mulți fumători au profitat de această ocazie pentru a se opri, ceea ce este fantastic. Cu toate acestea, carantina a fost, de asemenea, o perioadă de stres pentru mulți oameni și am văzut că rata fumatului și a băutului a crescut printre grupurile cele mai afectate de pandemie. Este important să urmărim cu atenție modul în care aceste rate evoluează în timp, pentru a oferi ajutorul adecvat oricui are nevoie”, a spus medicul Sarah Jackson, cea care a condus studiul.

Lupta cu fumatul este o prioritate a autorităților britanice. Acestea și-au propus ca până în 2030 să își ajute toți cetățenii să renunțe la fumat.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si