STUDIU: dacă ai avut COVID-19 nu ești protejat de o nouă infectare

Cele mai recente studii arată că anticorpii dezvoltați în urma infectării cu SARS-CoV-2 nu oferă o protecție sporită împotriva unei noi infectări, scrie The Guardian.

Experții de la Universitatea Oxford au arătat că anticorpii dezvoltați în urma infectării cu SARS-CoV-2 nu oferă protecția așteptată, mai ales în cazl noilor variante ale coronavirusului.

Anicorpii nu mai sunt de ajuns pentru a ne proteja în cazul contactului cu o persoană infectată la câteva luni după vindecare. Puterea anticorpilor scade și mai mult în prezența noilor tulpini ale SARS-CoV-2.

„Dacă te uiți la traiectoria răspunsului imun după infecție, în cea mai mare parte este încă detectabil șase luni mai târziu, dar diferă foarte mult de la om la om”, spune Eleanor Barnes, autor principal al studiului.

Cercetarea englezilor a fost realizată pe 78 de de angajați din domeniul sănătății care au avut COVID în perioada aprilie - iunie 2020. Nicio persoană inclusă în studiu nu a avut la șase luni după vindecare anticorpi suficient de puternici pentru a lupta cu varianta sud-africană a coronavirusului.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si