Mesajul autorităților pentru cei care au avut COVID, s-au tratat acasă, dar nu sunt în evidețele DSP

Persoanele are au avut COVID-19, însă nu au declarat boala la Direcțiile de Sănătate Publică au dorit să știe cum pot intra în posesia unui certificat COVID.

Răspunsul autorităților a fost cât se poate de clar. Dacă o persoană s-a tratat acasă fără să anunțe îmbolnăvirea la DSP, însemnă că nu este în evidențele națioanale. Prin urmare, în aceste cazuri nu poate fi eliberat cerficiatul COVID.

„De obicei, când te tratai acasă şi treceai prin boală, dacă aveai simptome, sunai la DSP și te lua în evidență, așa mai departe. Deci, exista acea procedură. Dacă nu ai sunat la DSP, dacă nu ai fost nicăieri, atunci nu există o dovadă că ai trecut prin boală, pentru că este și reversul medaliei, pot să spună că au trecut prin boală, dar nu au trecut prin boală și atunci trebuie să avem exact documentat”, a transmis premierul Florin Cîțu.

În prezent, cerficate COVID pot obține cei vaccinați cu ambele doze, cei care au trecut prin boală sau cei care care prezintă un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si